Sony'den, Microsoft'u sevindiren satış!

Sony sattı; Microsoft sevindi! Artık bu önemli "güç" Xbox'ın da arkasında...

Sony sattı; Microsoft sevindi

Sony, online oyun bölümü Sony Online Entertainment'ı bir üçüncü parti yatırım firmasına sattı ve böylelikle firmanın, rakibi olan Microsoft'un Xbox konsolları için oyun üretiminin önü açılmış oldu.

Onaylanmış bir Sony Online Entertainment çalışanı tarafından yayınlanan bir Reddit mesajına göre bölüm, Columbus Nova tarafından satın alınmış durumda. Eski Sony bölümü bundan sonra Daybreak Games olarak tanınacak. Daybreak'in başkanı John Smedley, bu haberi Twitter hesabı üzerinden onaylayarak "Xbox One oyunları yapmak için" heyecanlı olduğunu söyledi.

Smedley'nin tweeti, büyük olasılıkla H1Z1 adlı online zombi oyunundan bahsetmekte. Oyun, PlayStation 4 ve PC için duyurulmuştu ve şu anda PC kullanıcılarının Steam üzerinden erken erişim seçeneği ile oyunu oynamaları mümkün.

Daybreak'in Reddit üzerindeki duyurusu firmanın artık belirli platformlara bağlı kalmayacağını ve yeni oyunların "PlayStation ve Xbox, mobil ve daha fazlasına" sunulacağını belirtmekte. Ayrıca firmanın online oyun üretimine odaklanacağı ve MMO türü için en büyük geliştiricilerden biri olmaya devam edeceğinin de altı çizilmekte.

Sony Online Entertainment, sunduğu MMO seçeneklerinin çokluğu ile tanınmaktaydı ve EverQuest rol yapma oyununda büyük bir başarı sağladıktan sonra, FPS türündeki "PlanetSide" gibi daha farklı türlerde MMO oyunlar da denemişti. Ancak MMO türünün yaşadığı gerileme sebebi ile bu bölüm yayınladığı diğer oyunlarda problemlerle karşılaşmaya başladı ve "The Matrix Online" ile "Star Wars Galaxies" gibi oyunlar, EverQuest oyunlarının yaşam süresine ulaşmayı başaramadılar...

Okuyucu Yorumları