Sony'nin PlayStation 4 gözlükleri göründü!

Sony'nin PS4 için geliştirdiği ve daha önce de haberini yaptığımız cihaz, sonunda kendini gösterdi!

PS4'ün yeni kozu ortaya çıktı

Sony, PlayStation 4'e özel sanal gerçeklik gözlüklerini GDC 2014'te tanıttı. Daha önce buradaki haberimizde de sizlere duyurduğumuz, Project Morpheus adındaki gözlük, henüz prototip aşamasında ve son aşamaya ulaşmaktan henüz oldukça uzak. Bu nedenle Sony, geliştirici topluluğunun gözlüğü geliştirmekte kendisine yardımcı olmalarını istiyor.

Sony'ye göre sanal gerçeklik gözlüklerinin başarılı olabilmesi için, şu 6 alana dikkat etmesi gerekiyor: görüş, ses, izleme, denetim, kullanım kolaylığı ve içerik. 3 senedir üzerinde çalışılan Project Morpheus, Sony'ye göre oyun oynamanın sınırlarını ileriye taşımak üzere tasarlandı. Cihaz henüz prototip aşamasında olduğundan şimdilik herhangi bir fiyattan veya çıkış tarihinden bahsedilmiyor.

Gözlüklerin dikkat çeken teknik özellikleri arasında 1080p ekran, 90 derece görüş alanı var. Karşılaştırma açısından Oculus Rift'in görüş açısının yaklaşık 110 derece olduğunu söyleyelim. Konumsal kafa izleme sistemiyle donatılmış olan Morpheus, 1.000Hz tazeleme oranına sahip ve 360 derece hareketi destekliyor. Sony, cihazın son sürümünün teknik özelliklerini şimdilik açıklamak istemiyor.

Okuyucu Yorumları