Sony, Çin'e Veda Etmeye Hazırlanıyor

Akıllı telefon pazarında bir türlü istediği başarıyı yakalayamayan Sony,'den önemli bir veda haberi geldi!

Sony'nin ceplerinden önemli veda

Sony, Xperia akıllı telefonlarıyla istediği başarıyı bir türlü tam anlamıyla yakalayamadı. Özellikle Türkiye'de önemli bir kullanıcı kitlesine sahip olan Sony, ülkemizde akıllı telefon pazarından çekilmesinden sonra, bu kez de Çin için önemli bir hamlede bulunuyor. Gelen son haberlere göre Sony, Çin'deki fabrikasını kapatma kararı almış durumda.

Son dönemde Mobil Dünya Kongresin'de tanıttığı Xperia 1 ve 10 ile 10+ modelleriyle bir kez daha gündeme gelen Sony, şimdilerde büyük bir kararın eşiğini henüz geçmiş durumda. Görünüşe göre Sony, Çin'deki üretim tesisini kapatıyor. Üretimi Çin yerine Taylant'a kaydırmaya karar veren Sony, yine dış ülkelere ürün göndermeye devam edecek.

Son dönemde akıllı telefon pazarında büyük kayıp yaşadığı belirtilen Sony'nin, 655 milyon sterlin kaybettiği söyleniyor. Bu haberin ardından çok geçmeden de teknoloji devinden kapatma kararı gelmiş durumda.

Sony'nin Çin'deki fabrikasını kapatması, üretim sürecini kuşkusuz yavaşlatacaktır. Sony, kapatma kararına ilişkin olarak, konunun ABD ve Çin arasında süregelmekte olan ticari gerilimle ilgisi olmadığını söylüyor. Bakalım işler önümüzdeki dönemde Japon devi için nasıl gelişecek.

Okuyucu Yorumları