Sony, IDC'nin PSVR2 hakkındaki iddialarını yalanlayarak kendi satış verilerini duyurdu

Sony, piyasa analiz şirketi IDC'nin PSVR2 hakkındaki iddialarını yalanlayarak, kendi satış verilerini ortaya döktü. Buna göre sanal gerçeklik başlığı, söylendiği gibi bir hayal kırıklığı değil.

Sony iddiayı yayınladı; kendi satış verilerini sundu

Sony, 22 Şubat’ta PlayStation 5 oyun konsolu için sanal gerçeklik (VR) başlığı olan PS VR2’yi 549,99 dolar fiyatı ile resmi olarak piyasaya sürdü. Ancak birkaç hafta sonra araştırma firması IDC, başlığın satışlarının beklenenin çok altında kaldığını açıkladı. Şimdi Sony, ilk birkaç hafta içerisinde gerçekleşen satışların, orijinal PS VR başlığının satışlarını geçtiğini söyleyerek karşılık verdi.

IDC, satışların başlaması ile Mart ayının sonu arasında Sony’nin yalnızca 270.000 adet PS VR2 satmış olacağını iddia ediyor. Ancak, Sony’nin tüm PlayStation işinin yeni mali sunumunda, bölüm çok farklı bir tablo çizen bir satış tablosu gösterdi.

Bu tablo, orijinal PS VR başlığının ilk altı haftasına kıyasla PS VR 2’nin ilk altı haftalık satışlarını gösteriyordu. Sony kesin satış rakamları sunmasa da tablo, PS VR2’nin lansmanından bu yana ilk altı haftada yaklaşık 600.000 adet sattığını ve bunun, aynı dönemde PS VR satışlarından yüzde 8 daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Ayrıca bu tablo, IDC’nin Sony’nin yeni nesil VR başlığının satışlarını tahmin etmek için kullandığı yöntemlerin de sorgulanmasına sebep oluyor. Araştırma firmasının henüz Sony’nin satış sayıları hakkında yayınladığı bir açıklama bulunmuyor.

PlayStation sunumunun genelinde, IDC’nin sayılarına karşı çıkan bu verilerin dışında pek çok ilginç veri de sunuldu. Örneğin Sony’nin PS5 konsolunun satışları ve geliri, şirketin 2023 mali yılının sonuna kadar eski PS4’ün satışlarını geçecek gibi gözüküyor. Ayrıca, eski PlayStation oyunlarının PC sürümlerinin satışlarının 2023 mali yılının sonunda 450 milyon dolara çıktığı görülüyor.