Sony'nin PlayStation 5 için geliştirdiği Project Q el konsolu, çok net görüntüleriyle internete sızdırıldı

Sony'nin kısa süre önce ilk kez bahsettiği ve PlayStation 5 için bir oyun akış cihazı olarak görev yapması beklenen Project Q'su, çok net görüntülerle internete sızdırıldı.

Sony'nin PlayStation 5 için geliştirdiği Project Q el konsolu, çok net görüntüleriyle sızdı

Sony, Mayıs ayındaki PlayStation Showcase etkinliği sırasında iki donanım duyurusu yaptı. İkisi de yeni bir konsol olmasa da, Project Q buna daha yakındı. Cihaz, PlayStation 5 sahiplerinin uzaktan yayın yapmasına ve oyun oynamasına izin verecek bir el konsolunu andırıyor. Ve şimdi, Sony’nin Project Q cihazının fabrika videoları ve görüntüleri internete sızdırıldı.

Yeni görüntüler, Sony’nin Project Q cihazının ilk gerçek görünümünü sunuyor. Twitter’da paylaşılan görüntüler, Project Q’nun fabrika ortamındaki prototip birimlerini gösteriyor gibi görünüyor.

Project Q cihazı, PS5’in DualSense kontrol kolundan ilham alarak modellenen kontrollerle çevrili 8 inçlik bir LCD ekrana sahip. Sızdırılan görsellere göre Project Q, PS5’in genel tasarımına çok benziyor.

Sony, Project Q’nun tüm özelliklerini açıklamamış olsa da, sızan görüntüler, cihazın Android veya Linux tabanlı bir işletim sistemi ile çalışacağını gösteriyor. Bu, yalnızca uzaktan oyun akışının ötesine geçen esneklik ve işlevsellik sağlıyor gibi görünüyor. Görseller, olası özelleştirme seçeneklerine işaret eden, farklı kontrol kolu yapılandırmalarına sahip Project Q birimlerini görmemizi sağlıyor.

Project Q, doğrudan kullanıcı konsolundan akış sağlayarak hareket halindeyken PS5 kalitesinde oyun sunmayı amaçlıyor. Bu yüzden PlayStation Now gibi bulut oyun hizmetlerinden farklı bir role sahip. Sony, Project Q’nun “oyun akışını sık sık rahatsız eden gecikme sorunlarını en aza indirmek için gelişmiş Uzaktan Oynatma teknolojisini kullanacağını” söylüyor.

Yeni PlayStation kulaklıları da geliyor

Sony, PlayStation Showcase sırasında kendi PlayStation kulaklıklarını da duyurmuştu. Hem PS5 hem de PC ile çalışacak olan ürünler, Bluetooth aracılığıyla akıllı telefonlara bağlanabilecek. Sony, kulaklıkların kayıpsız ses sunması için yeni teknolojiyi kullanacaklarını söylüyor.

Sony’nin bildirdiğine göre yeni ürünler 2023 yılı sona ermeden piyasaya sürülecek. Bu, muhtemelen şirketin yoğun kış alışverişi dönemi için her iki ürünü de hazır bir hale getirmek istediğini öneriyor.

Project Q, hareket halindeyken bile oyunlarından ayrılmak istemeyen oyuncular için Asus ROG Ally ve Steam Deck ile rekabet edecek. Sony’nin önümüzdeki aylarda cihazı resmi olarak tanıtmasıyla el cihazının teknik özellikleri, fiyatı ve oyun akışı yetenekleri hakkında daha fazla ayrıntı sunulması bekleniyor.