Sony IP Live stüdyosunu açtı

Yeni IP Live tesisinde tüm IP ekosistemi tanıtılacak, eğitimler verilecek ve üçüncü taraf ürünlerle birlikte çalışabilirlik testleri yapılacak.

Sony'nin yeni stüdyosu

Sony, Pinewood Film Studios'daki Digital Motion Picture Centre Europe (DMPCE) merkezinin parçası olan özel bir IP Live Stüdyosu açtı. CHIP Online olarak açılışına katıldığımız ve ayrıntılı olarak incelediğimiz tesisin açılışı, Sony'nin bugüne hazır ve yarına açık IP çözümleri geliştirme kararlılığını vurguluyor.

Hem eğitim hem uygulama alanı

Hem eğitim hem uygulama alanı
Pinewood Stüdyolarında yeni IP kameraları inceleme fırsatı bulduk

Tüm IP ekosisteminin tanıtılacağı yeni IP Stüdyosu, hem eğitim merkezi işlevi görecek hem de üçüncü taraf ürünlerle birlikte çalışabilirlik testlerine ev sahipliği yapacak. Yayıncılar ve prodüksiyon şirketleri uzun süredir test için kullanmak üzere bir IP Live prodüksiyon sisteminin eksikliğini hissediyordu. Bu sistemle Sony, IP'nin tanınması ve mükemmel biçimde kullanılması için dönüm noktası olma niteliği taşıyan bir eğitim kaynağı ve pratik araç sağlayabilecek.

Endüstrinin neler yapabileceğinin gösterileceği stüdyoda, HD ve 4K video, ses ve meta veride standart ağ altyapıları üzerinden düşük gecikme hızları ve parazitsiz geçiş imkânı sunan Sony'nin Network Media Interface teknolojisinin ölçeklenebilirliği ve avantajları sergilenecek. Stüdyo ayrıca bir donanım aracı olarak IP girişimlerini destekleyecek ve Sony'nin Pinewood Studios'da inşa ettiği güçlü mirasa paralel olarak, profesyoneller için önemli bir eğitim merkezi olacak.

IP Live Alliance'ın parçası olan partnerleri için "oyun alanı" işlevi görecek olan IP Live Stüdyosu, partnerlerin kendi ekipmanlarını Sony'nin sistemine bağlamasına olanak tanıyacak. DMPCE bünyesinde kurulan platform, sektör geneline yayılan IP ile uyumlu yazılım ve kit yelpazesi sayesinde iş ortaklarına Sony'nin teknolojisinden yardım alarak müşterilerinin farklı iş akışlarıyla etkileşime girebilmelerini sağlama olanağı tanıyacak. Sony şimdiden IP Live Alliance'ın 50 üyesi de dahil olmak üzere alanlarında lider isimlerden oluşan bir iş ortağı listesi oluşturdu. Listeye dahil olan şirketler, ürünlerinin birlikte çalışabilirliğini ve işlevselliğini canlı bir ortamda göstererek sıradan konsept kanıtının ötesine geçmek için stüdyoyu kullanabilecek.

Sony Profesyonel Avrupa Stratejik Pazarlama Müdürü Norbert Paquet, stüdyo hakkında şunları söyledi: "2012'de IP özellikli ilk çözümlerimizi tanıttığımızdan beri, IP'ye canlı prodüksiyon ortamlarında operasyonel açıdan gerçeklik kazandırmak için iş ortakları ve müşterilerle birlikte çalışıyoruz. Sahada test edilip kanıtlanan yaklaşımımız; TV Globo, CNN Adria ve PSNC gibi müşteriler için canlı prodüksiyon iş akışlarının belkemiğini oluşturuyor. Standartlar ve ortaklıklar, bugüne kadar IP Live prodüksiyonunun birkaç sorununa odaklanmakla yetindi. Bu yüzden IP Live Stüdyosu, müşterilerimizin IP iş akışlarını eksiksiz bir şekilde test edip çalıştırması ve sunulan heyecan verici birlikte çalışabilirlik olanaklarını keşfetmesi için fırsat teşkil ediyor."

Sony Profesyonel Avrupa'nın Avrupa Eğitim Başkanı olan Ann-Marie Hiscox ise şu açıklamayı yaptı: "IP Live Stüdyosu, açıldığı 2013 yılından bu yana 3.300'den fazla müşteriyi misafir eden DMPCE'deki köklü sinematografi ve yayın iş akışıyla el ele yürüyecek. DMPCE, eğitim açısından köklü bir geçmişe sahip ve IP Stüdyosu, Sony'nin en yeni teknolojilerin gücünü hissettirerek AV profesyonellerini eğitme ve ilham verme misyonunu destekliyor. Yeni IP Live Stüdyosuna herkesi bekliyoruz."

Stüdyonun alım sisteminde Sony'nin HDC-4300 4K/HD canlı sistem kamerası ve BPU-4500 ana bant işlemcisi, bunlarla birlikte çalışacak NXLK-IP40F SDI - IP dönüştürücü kartlar ve son teknoloji ürünü ağ altyapısı kullanılacak. Birlikte çalışabilir kitlerle stüdyoya katkıda bulunan üreticiler arasında şu isimler bulunuyor:

  • l Cisco
  • l Evertz
  • l EVS
  • l Imagine Communications
  • l Juniper Networks
  • l Tektronix
  • l TSL

Stüdyoda, diğerlerinin yanı sıra aşağıdaki operasyonel ve teknolojik özellikler tanıtılacak:

IP üzerinden 4K ve HD alımIP üzerinden video anahtarlama IP üzerinden gerçek zamanlı grafikler Network Media Interface ile birlikte çalışabilirlik, dinamik yönlendirme, canlı prodüksiyon mühendisleri, canlı stüdyo teknisyenleri, prodüksiyon şirketleri, yayıncılar ve daha fazlası için tasarlanan IP Live Stüdyosu, kapılarını Haziran'da açtı.

Okuyucu Yorumları