Sony'den kötü haber geldi!

Xperia telefonları ile beğeni kazansa da, Sony cephesinden beklenen kötü haber geldi!

Sony'den kötü haber geldi!

Japonya'dan Nikkei Business Daily'nin söylediğine göre Sony, tekrar kar elde edebilmek adına mobil bölümünden 1.000 kişi ile daha yolunu ayıracak. Gazetenin söylediğine göre bu işten çıkarmalar, temel olarak Sony'nin Avrupa ve Çin operasyonlarını etkileyecek. Kararın, 4 Şubat tarihinde, çeyrek raporu açıklanırken, yeniden yapılanmanın bir parçası olarak açıklanması bekleniyor. Ancak bu bilgi için bir kaynak belirtilmiş değil.

Sony, birkaç yıldır oldukça çalkantılı bir pozisyonda bulunmaktaydı. Akıllı telefon alanındaki toparlanma çabaları, 2012 yılında Ericsson'un Sony Ericsson'daki payının satın alınması ile başladı. Sony, o sıralarda da benzer bir 1.000 kişilik işten çıkarmaya imza atmıştı.

Nikkei'nin söylediğine göre, 2014'ün son üç ayı içerisinde, Çin'deki sert rekabet ortamı içerisinde Sony'nin zararda olduğu görülmekteydi. Firmanın, 2015 yılı içerisinde de zararda olması bekleniyor ancak gazetenin söylediğine göre Sony, 2016 yılında karlı haline geri dönmeyi planlıyor.

Sony'nin telefonları gayet iyi eleştiriler almış olsalar da, sahip oldukları yüksek fiyatlar yüzünden popülerlikleri pek artamadı. Ayrıca Sony'nin ABD pazarında sağlam bir dağıtım hattına sahip olmaması da firmanın işini zorlaştırıyor...

Okuyucu Yorumları