Sony PlayStation 5'in son çeyrek satış rakamlarını açıkladı: PS5, PS4'ün daha da gerisine düştü

Sony'nin açıkladığı son çeyrek sonuçlarına göre PlayStation 5 satışları yavaşladı. Ama bu yavaşlama, Sony'ye göre talep eksikliğinden kaynaklanmıyor.

PlayStation 5, PlayStation 4'ün daha da gerisine düştü

Sony, son çeyrekte sadece 2 milyon PlayStation 5 sattığını ve toplam satışının 19.3 milyona çıktığını duyurdu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 3.3 milyon ünite satılmıştı. Yani, satışlarda önemli bir düşüş görülüyor. Ancak üçüncü çeyrekte bir önceki yılın 7,9 milyonuna kıyasla 14,5 milyon birinci taraf oyun satışı da dahil olmak üzere, 61,4 milyon satıştan 70,5 milyon PS4/PS5 oyunu satışına ulaşmayı ve oyun satışlarını artırmayı başardı.

Genel olarak, Oyun ve Ağ Hizmetleri (GSN) bölümü bu çeyrekte geçtiğimiz yıla göre biraz daha büyüyerek 665 milyar yen (5,1 milyar dolar) kazandı. 2021 yılının genelinde satışlar sabit kalarak, 2020'ye göre sadece yüzde 2 arttı ve karda çok az değişiklik yaşandı.

Bu sayılar, PS5'in satışlarda PS4'ün daha da gerisine düştüğü ve aynı zamanda PS4'ten 3,1 milyon daha az satış yaptığı anlamına geliyor. Sony, daha önce de bunun yaşanabileceği konusunda uyarmıştı ve satış eksikliğinin müşteri talebinden kaynaklanmadığını, devam eden çip sıkıntısı nedeniyle yeterli sayıda ünite üretilememesinden dolayı olduğunu söylemişti.

Sony, yine de durumun hızla düzeleceğini düşünüyor. Daha iyi bir tedarik zinciri ve üçüncü taraf oyunlarının daha yüksek satışları sayesinde, önümüzdeki çeyrekte satışların yüzde 34 artışla 929 milyar yene (7.13 milyar dolar) çıkacağını tahmin ediyor. Ayrıca Sony, Haziran ayında Xbox Game Pass'in kendi sürümü PlayStation Plus Extra ve Premium'u piyasaya sürecek. PS Plus abone seviyeleri sabit kalacak, ancak yeni seçenekler önümüzdeki çeyrek ve sonrasında abone kazanılmasına yardımcı olabilir.