Sony, PS5 Pro oyunları için özel bir etiket kullanmayı planlıyor

Sony, 2024 yılının sonunda piyasada olması beklenen PlayStation 5 Pro'nun yeteneklerinden faydalanan oyunlar için özel bir etiket hazırlıyor.

Sony, PS5 Pro oyunları için özel bir etiket kullanmayı planlıyor

InsiderGaming tarafından görüldüğü iddia edilen belgelere göre Sony, oyunculara hangi oyunların beklenen PS5 Pro konsolunun yeni yeteneklerinden yararlandığını göstermek için yeni bir “PS5 Pro Enhanced” etiketi kullanmaya başlayacak. Haber kaynağı, bir oyunun bu etiketi alabilmesi için 4K yükseltme için PSSR, sabit 60 fps kare hızı ve eklenmiş veya geliştirilmiş ışın izleme içeren bir PS5 Pro grafik modu sunması gerektiğini söylüyor ve bunun, aynı zamanda hem sabit hem de değişken yenileme hızına sahip oyunlar için daha yüksek çözünürlüğe işaret edeceği bildiriliyor.

Site, şirket içerisinde “Trinity Enhanced” olarak adlandırılan etiketin, son PlayStation neslindeki “PS4 Pro Enhanced” etiketine benzeyeceğini söylüyor. Daha önce kullanılan bu etiket oyunculara, bir oyuna o zamanki yeni sisteme özel grafiksel yükseltmeler verildiğinde bilgi vermesine rağmen iyileştirmelerin tam olarak ne olduğu söylemiyordu.

Söylentilere göre PS5 Pro 2024’ün sonunda piyasaya sürülecek. Yeni konsol modelinin, klasik PS5 ile karşılaştırıldığında, 4 kata kadar daha fazla ışın izleme performansı, orijinal konsolun CPU’sunun yüzde 10 daha yüksek saat hızına sahip bir versiyonu, yüzde 28 daha hızlı bellek ve yüzde 45’e kadar işleme performansı artışı sunması bekleniyor.