Sony PSN kullanıcıları isyan bayrağı açtı

Sony'nin PSN'i hiç olmayacak bir anda yine çöktü; bu kez kullanıcılar fena patladı!

Hiç olmayacak anda yine çöktü

Sony'nin online eğlence servisi PlaystationNetwork, geçtiğimiz gün, ABD'nin en önemli eğlence ve spor etkinliklerinin başında gelen Sporbowl derbisinin ortasında çöktü. İnternet üzerinden TV yayını da yapan ve 50 milyonun üzerinde kullanıcısı olan servisin bu kadar önemli bir günde 6 saat kapalı olması PSN kullanıcılarını çıldırttı.

Aldıkları yüksek abonelik ücretlerine rağmen servisi kararlı bir durumda tutamamakla suçladıkları Sony'ye ateş püsküren kullanıcılar, PSN kullanıcı forumlarında abonelikten toplu çıkış, Microsoft'un eğlence ağına geçiş gibi seçenekleri konuşmaya başladılar ve bu tartışmalar büyük ilgi gördü.

Sony, olayın sebebiyle ilgili olarak 'soruşturuyoruz' açıklamasını yaparken, firmanın son dönemde güvenlik ve kararlılık konusundaki zaaflarının imajına büyük zarar verdiği yorumları giderek yükseliyor.

Sony, 2014'de de Lizard Ssquad isimli bir hacker grubunun saldırısıyla PSN ağında büyük sorunlar yaşamıştı. Ayrıca, Kuzey Kore bağlantılı olduğu düşünülen bir başka hacker grubu Sony Pictures'a saldırırak şirketin tüm sırlarını ele geçirmiş, Sony'nın henüz yayınlanmamış filmlerini çalıp internette yayınlamış, şirket yöneticilerinin özel yazışmalarınıdeşifre ederek Sony'nin tüm alt yapısını kilitlemişti.

Nisan 2011'de yine PSN'a yapılan bir başka saldırıda ise 50 milyon kullanıcının kredi kartı bilgileri çalındığı için bankalar dünya çapında bir 'kredi kartı yenileme' operasyonuna girişmek zorunda kalmış ve servis 3 ay kadar hizmet verememişti.

Sony'nin bu yeni sorun hakkında nasıl bir açıklama yapacağı ise merak ediliyor zira Superbowl, ABD'de tüm yıl en çok beklenen TV ve spor şovu olarak biliniyor.

Okuyucu Yorumları