Sony ve Samsung OLED TV savaşında...

OLED TV'lerde yarış kızışmaya başladı: Sony ve Samsung önümüzdeki günlerde kapışmaya hazır...

OLED kapışması başlıyor!

OLED TV'ler halen büyük merak konusu. Plazmaların yerini artık yavaş yavaş LCD'lerin aldığı günümüzde, OLED TV'ler LCD'lerin sonunu getirebilecek mi? Bunu görmek için çok uzun süre beklemeye gerek yok. Çünkü Sony ve Samsung arasında rekabet 2009 bitmeden büyük OLED TV'lerin satışa sunulmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Görnüşe göre büyük ekranlı OLED TV pazarına ilk girecek firma Sony olacak gibi görünüyor. Sony'nin 21 inçlik OLED TV'sinin fiyatı hakkında henüz resmi bir açıklama yok ama tahminler 5000 İngiliz Sterlini civarında yani yaklaşık 12.500 TL karşılı bir fiyatı olacağı yönünde.

Samsung'un Sony'den kısa bir süre sonra piyasaya çıkarması beklenen 31 veya 40 inçlik OLED TV'sinin fiyatı ise daha da yüksek olacak. Tahminler Samsung'un OLED TV'sinin 9000 İngiliz Sterlini, yani yaklaşık 22.500 TL'ye satılacağı yönünde.

Fiyatlara bakacak olursak OLED TV'nin her eve girmesi için biraz daha zaman geçmesi gerekecek gibi görünüyor. Bu da ancak 2010 yılında diğer üreticilerin de kendi OLED TV'lerini satmaya başlamasıyla gerçekleşebilir. Ama en azından OLED TV teknolojisinin ekran boyutu sorunun aşması, bizleri gelecek için ümitlendiriyor...

Okuyucu Yorumları