Sony X1000: OLED dokunmatik ekranlı MP3 çalar

Sony'den dokunmatik ekranına bakmaya doyamayacağınız bir MP3 çalar geliyor: İşte X1000...

iPod'u bırak Walkman'a bak

Sony Style Hong Kong web sitesinde "Walkman" serisine ait yeni bir MP3 çalar modeliyle ilgili detaylar ortaya çıktı. X1000'in doğrudan bir Apple iPod touch rakibi olduğu belli oluyor.

iPod'dan farklı olarak X1000, iTunes gibi sabit bir yazılıma bağlı kalmaksızın her Windows sistemi üzerinden doldurulabiliyor. Video formatları olarak AVC, H.264, MPEG4 e WMV, ses formatları olarak MP3, AAC ve WMA destekleniyor. Dokunmatik ekran 3 inç boyutunda be böylece iPod touch'tan yarım inç daha küçük oluyor. Fakat bunu yerine OLED tekniği daha güçlü renkler ve daha iyi bir kontrast sunuyor.

WLAN ve gürültü azaltma
Walkman X1000'in belleği 16 veya 32 GB büyüklüğünde, PC ile bağlantı USB 2.0 üzerinden gerçekleşiyor. Çevrimiçi gezintiler için WLAN 802.11b/g'nin yanında PSP'den tanınan NetFront web tarayıcısı sunuluyor. Bir YouTube uygulamasının yanında UKW radyo ve bir resim görüntüleyicisi de mevcut.

Çevre gürültülerini inceleyen ve kulaklıktaki sesi buna göre ön plana çıkaran "Digital Noise Cancelling" fonksiyonu ilk kez bu MP3 çalarda kullanılıyor. Bu sayede toplamda 17 desibele kadar çevre gürültüsü bastırılabiliyor.

16 GB'lık modelin fiyatı yaklaşık 290 dolara, 32 GB'lık model ise 390 dolara satışa (yurtdışı) sunulacak. Cihazın Türkiye'ye de gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

Okuyucu Yorumları