Sony, yeni kompakt telefonu Xperia 5 IV'ü resmi olarak tanıttı: İşte özellikleri...

Sony, bir dönem iptal edildiği bile konuşulan yeni kompakt telefonu Xperia 5 IV'ü, güçlü özelliklere sahip üç kamerası ile birlikte tanıttı.

Sony, yeni kompakt telefonu Xperia 5 IV'ü resmi olarak tanıttı

Sony, Xperia 5 IV ile "kompakt" telefonun serisini bir kez daha yeniledi. Boyut, fiyat ve özellikler açısından Xperia 1 IV'ten bir adım geride kalan bu yenileme, kamera sistemi genelinde denk sistemi ile aynı vurguyu paylaşıyor. Bu, telefonun üç arka kamerasının (standart geniş, ultra geniş ve telefoto) daha iyi kareler için şirketin mükemmel Gerçek Zamanlı Eye AF'sini içermesi ve HDR etkinken bile süper hızlı seri çekim hızlarına sahip olduğu anlamına geliyor. Kamera özelliklerini destekleyen diğer üst seviye özelliklere de sahip olması sebebiyle 999 dolarlık bir üst seviye fiyatla geliyor.

Xperia 5 IV, arka panelde 24 mm eşdeğeri standart geniş, 16 mm eşdeğer ultra geniş ve 60 mm eşdeğer telefotoya sahip. Ayrıca bu tele lens sabit bir durumda ve 1 IV'teki optik zum lensi gibi değil. Bu lenslerin her biri 12 megapiksel sensör kullanıyor ve bu da günümüzde kullanılan çoğu 50 ve hatta 100 megapiksele sahip üst seviye kameradan daha düşük bir çözünürlük. Hatta Apple bile artık 12 megapikselden uzaklaşmaya başlayacak gibi görünüyor. Sony sözcüsü El Deane Naude, bunun tüm kameralarında bu yüksek okuma hızlarını mümkün kılmak ve daha büyük piksellerle düşük ışık hassasiyetini en üst düzeye çıkarmak için bilinçli bir hareket olduğunu söylüyor.

Arka kameraların her biri 120 fps okuma hızına sahip ve her birinde 4K / 120p'de video kaydı imkanı bulunuyor. Ayrıca otomatik odaklama, otomatik pozlama ve HDR etkinken 20 fps'de fotoğraf çekebilme yeteneğine sahip. Selfie kamerasında da yeni bir 12 megapiksel sensör bulunuyor.

Fotoğraf özelliklerinin dışında, Xperia 5 IV, 120Hz ekran yenileme hızına ve 21:9 uzun form faktörüne sahip 6.1 inç 1080p OLED ekran, Snapdragon 8 Gen 1 çip seti ve kablosuz şarj yetenekli 5.000 mAh pil içeriyor. 8GB RAM ve 128GB depolama, IP65 / 68 derecelendirmesi ile sunuluyor ve artık hızlı kaybolmaya başlayan birkaç donanım özelliğini halen barındırıyor. Yani, bir kulaklık girişi ve bir microSD kart yuvası bulunuyor. 6GHz altı 5G desteği (mmWave bulunmuyor) ve yeni bir set, daha güçlü stereo hoparlörü de var.

Xperia 5 IV'ün 27 Ekim'de satışa çıkması planlanıyor…