Sony'nin yeni amiral gemisi telefonu resmi olarak tanıtıldı: Xperia 1 IV özellikleri ve fiyatı haberimizde...

Sony, uzun zamandır beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia 1 IV'ü resmi olarak tanıttı. Telefon, özellikle fotoğraf ve videolarda harikalar yaratacak gibi görünüyor.

Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia 1 IV tanıtıldı

Mobil cihazlarımızla çektiğimiz videolar ve fotoğraflar, sosyal medya çağında artık çok daha önemli. Sony'nin tanıttığı yeni Xperia 1 IV akıllı telefonu da bu gerçeği bir kez daha, üstelik derin bir şekilde vurguluyor.

Yeni telefon, görsel yaratıcılık söz konusu olduğunda akıllı telefonları bir sonraki seviyeye taşıyacak gibi görünen özelliklerle dolu. Öncelikle, cihaz artık tüm lenslerde 120 fps'ye kadar 4K kayıt yapabiliyor. Ancak bu etkileyici özelliğe rağmen cihazın öne çıkan kısmının 85-125 mm lens olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Her ne kadar bu lens ultra geniş veya ultra telefoto olmasa da, bir akıllı telefonda karşılaştığımız dünyanın ilk gerçek optik zum lensi olacak.

Xperia 1 IV'ün toplamda üç lensi bulunuyor. 16 mm ultra geniş, 24 mm genel kullanımlı geniş lens ve yukarıda bahsedilen 85-125 mm optik zum lens. Apple'ın megapiksel yarışına katılmadığı gibi, Sony'nin yeni ürünü de ön tarafa bakan selfie kamerası dahil olmak üzere her bir lens için sadece 12 MP Exmor RS sensörüne sahip.

Telefonların nicelikten ziyade daha iyi işleme yeteneği ve daha yüksek kaliteli piksellerden çok daha fazla avantaj alıyor olmasından dolayı bunun oldukça mantıklı ve iyi bir kadar olduğunu söyleyebiliriz. Telefon, kayıt sırasında kullanıcılara odak, pozlama ve beyaz dengesi üzerinde kontrol sağlayan Sony'nin "Videoography Pro" özelliğini de içeriyor. Optik görüntü sabitleme ile birlikte göze otomatik odaklanma ve nesne takibi özellikleri de bulunuyor. Dinamik aralık, çoklu kare yakalama kullanımıyla destekleniyor.

Xperia 1 IV, Sony Alpha kameralar için harici bir monitör olarak kullanılabilmesinin yanı sıra, kendi çektiği veya bir Alpha kameradan gelen görüntüleri bir akış olarak YouTube'a aktarabiliyor. Ayrıca Sony'nin Vlog Monitörü ile eşleştirildiğinde arka kameraları kullanarak daha da yüksek çözünürlüklerde canlı yayın yapabildiği de görülüyor.

Xperia 1 IV teknik özellikleri neler?

Xperia 1 IV'deki ekran, 120 Hz yenileme hızına sahip 6,5" 21:9 4K HDR OLED ve film hayranları için Dolby Atmos surround ses yeteneği ile muhteşem bir özellik daha sunuluyor. Bütün bu özelliklerin arkasında ise 12 GB RAM, 256GB ROM ve tabii ki Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti bulunuyor. 5.000 mAh'lık pilinin ise üç yıllık ömrü olduğu ve 30 dakikada %50'ye kadar hızlı şarj edilebildiği söyleniyor. Son olarak, telefonun hem önünde hem de arkasında Corning Gorilla Glass Victus koruması mevcut; IP65/68 su ve toza dayanıklılık derecesi de sunuluyor.

Xperia 1 IV, 2022 Haziran ortasından itibaren satışa sunulacak ve yaklaşık 1.399 Euro'luk bir fiyat etiketine sahip olacak.