Sony Xperia Play: Telefon oyun konsolu...

Sony Ericsson'un cep telefonu ve PlayStation'ı birleştirdiği yeni modeli Xperia Play ne kadar iyi?

Sony Xperia Play testte!

Sony Playstation'daki tecrübesini de kullanarak kullanıcıları bir dokunmatik oyun telefonu sunuyor. Akıllı telefon olarak da Android 2.3 sayesinde kalitesini gösteriyor. Her ne kadar güzel olsa da fiyatı ile cep yakacağı kesin...

Sony Ericsson telefon oyun konsolunu Mart'tan itibaren 650 Euro fiyatla yurt dışında satışa sunacak. Satıcılar ise fiyatları biraz daha alta çekebiliyor; tahminimizce 520 Euro civarında yurtdışında bulmak mümkün olacak. Telefon operatörleri yapacakları kontratlı paketlerle fiyatları aşağıya çekebilir, ama telefonunu fiyatı muhtemelen 520 Euro civarında olacaktır.

CHIP Online, cihazı geçtiğimiz günlerde düzenlenen Mobile World Congress'te sizin için inceledi.

Cep telefonu ve oyunlar birleşiyor!

Cep telefonu ve oyunlar birleşiyor!

Telefon gerçekten güzel dizayn edilmiş. Xperia Play'i yukarı doğru kaydırdığınızda karşınızda PlayStation kontrollerinin olduğu bir gamepad geliyor. Mükemmel mobil kominikasyon mobil oyun ile birlikte... Oyunlar gerçekten akıcıydı, test olarak oynadığımız "Asphalt 6"da hiç bir takılma ile karşılaşmadık. Grafik işlemcisinin iyi bir iş çıkarttığı Xperia Play'de hareket algılayıcısı ve gereken uygulamalar için "gyroskop" kullanılıyor.

4 inçlik ekranı yüksek çözünürlüğü ile aksiyon oyunlarında göze çarpıyor. Oyun tuşları ise daha önce PSP Go oynamış birisi için gayet tanıdık. Yeni başlayanlar tuşlara alışmak için bir test sürüşü yapıyorlar ve bu şekilde oyunlarda zorluk çekmiyorlar.

Xperia Play'in en büyük eksiği ise günümüzdeki yeni çıkan birçok telefonda bulunun HDMI çıkışı. HDMI çıkışı sayesinde oynadığınız oyunları HD televizyonunuza taşıma şansına sahip olabiliyorsunuz ama Xperia Play, ne yazık ki bu şansı size sunmuyor.

Bir küçük widget sayesinde oyunlara direkt olarak erişebilirsiniz. Asphalt 6, The Sims ve Tetris gibi 6 oyunu daha önceden yüklenmiş olarak göreceksiniz. Bunların içinde aynı zamanda Crash Bandicoot da yer alıyor. Piyasaya çıktığında ise Guitar Hero, Dead Space gibi 50 farklı oyunun da piyasada olması bekleniyor.

Android 2.3'ün gücü...

Android 2.3'ün gücü...

Xperia Play oyunların dışında iyi performanslı ve çoklu dokunmatik destekleyen bir akıllı telefon olma özelliği de taşıyor. Sınırsız kişiselleştirmeler ve 1Ghz işlemci ile iddaalı bir akıllı telefon... Özel kullanıcı ara yüzü "Timescape" artık ana menüde de görünüyor ve aynı zamanda Xperia Play yeni Android güncellemeleri içinde hazır ve fit.

Bunlarla birlikte Xperia Play artık internet telefonları için kural olmuş WLAN ve HSPA ağ standartlarını destekliyor. Uygun uygulama ile birlikte A-GPS ise sizi kaybolmalara karşı koruyor. Lokasyon ve navigasyon bilgileri için Google Maps Navigation 5 ana menünüzde yerleşmiş durumda. Bir medya oynatıcısı ve genişletilebilir hafıza da sayabileceğimiz özellikler arasında. 5 megapiksellik kamerasıyla yüksek çözünürlükte fotoğraf çekebilen Xperia play, ne yazık ki HD kalitede video kaydedemiyor.

Sonuç : Pahalı kombinasyon...

Sonuç : Pahalı kombinasyon...

Sony Ericcson Android ödevlerini yapıp, oyun konsolunu da kapsayan bir akıllı telefonu piyasaya sürmek için hazır. Kombinasyonları çekici bulup bu parayı vermeyi düşünüyorsanız yenilikleri bekleyin deriz. Gerçekten oyun meraklısı telefon kullanıcılarının bu parayı verip vermeyeceğini merak ediyoruz.

Alternatifler
Xperia Play gibi bir telefon oyun konsolu şu an bulunmuyor, yakın zamanda da geleceği beklenmiyor. Eğer bir Android telefonuna geçmek istiyorsanız, size en iyi önerimiz Android'lerin en iyilerinden birisi; büyük dokunmatik ekranı ile Samsung Galaxy S olacaktır. Şuan için 1.400 TL civarında satın alınabilir.

Oyuncular için bir başka alternatif ise pahalı fiyatı ama vazgeçilmez uygulamaları ile iPhone 4 olabilir. Mükemmel çoklu dokunmatik retina ekranı ve en iyi oyunların bulunduğu App-Store ile iPhone, sıkı bir alternatif...

Okuyucu Yorumları