Sony Xperia Z3'e Android N sürprizi!

Google, Android N önizleme sürümünü üçüncü parti üreticilere genişletti; ilk sevinen Xperia Z3 oldu!

Xperia Z3'e güzel haber!

Android N'nin geliştirici önizleme sürümünü deneyebilen cihazlar arasında Nexus dışındaki bazı telefonların eklenebileceğini geçen hafta duymuştuk. Şimdi ise Google, Android N ile uyumlu telefonların arasına Sony Xperia Z3'ün eklendiğini duyurdu.

Samsung Galaxy S7, HTC 10 gibi çok daha popüler telefonlar varken Xperia Z3'ün seçilmiş olması biraz garip bir tercih gibi görünüyor. Ancak Xperia Z3'ün kullanıcı sayısının çok geniş olması, Google'ın böyle bir tercih yapmasını sağlamış olabilir.

Google'dan bir yetkili, Xperia Z3 sahiplerinin buradaki bağlantıdan cihazlarını Android N'ye güncelleyebileceklerini söyledi. Bununla birlikte uyumluluğun sadece D6603 ve D6653 modellerine uyumlu olduğu belirtiliyor.

Güncellemenin ardından Android N'nin çoklu pencere, gruplu uyarılar ve mesajlar gibi yeni işlevlerine hemen ulaşabiliyorsunuz.

Google'ın Android N önizleme programını üçüncü partilere genişletmesi, Android N'nin Android 6.0 Marshmallow'a göre daha hızlı yayılacağının işareti olabilir. N'nin Xperia Z3'e ulaşmış olması harika, ancak Google burada kalmayacağını ve test amaçlı "yeni seçenekler" sunacağını söylüyor. Android N'yi deneme şansını bulacak bir sonraki telefonun hangisi olacağını biz de merak ediyoruz.

Okuyucu Yorumları