Sony: Xperia'ları su altında kullanmayın!

Sony, Xperia telefonların su geçirmezlik özelliği hakkında şaşırtan bir açıklama yaptı!

Xperia'lar su geçirmez ama...

Sony, web sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada Xperia akıllı telefonların su altında kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu. Şirketin defalarca kendi cihazlarının su geçirmez olduğunu lanse etmesi nedeniyle bu açıklama sürpriz olarak değerlendirilebilir ancak XperiaBlog sayfasında yer alan açıklamayla kullanıcıların "pahalıya" mal olacak bir hata yapmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Kendi telefonlarının su altında kullanılmak için tasarlanmadığını bildiren Sony, bir telefonun IP68 derecesi almak için basınç altında uzun süre sıvıya dayanıklı olması gerektiğini belirtti. Xperia cihazların 30 dakika süresince 1.5 metrelik derinlikte test edildiğini ifade eden şirket cihazların bu testi başarıyla geçtiğini söyledi.

Bu sonuçların laboratuvar koşullarında elde edildiğini, dalış gibi su altı aktiviteleri yaparken cihazınızı fotoğraf çekmek için kullanmamanız gerektiğini belirten Sony, müşterilerinden bu uyarıları dikkate almasını istiyor.

Sony, bu açıklamalarıyla su geçirmezlik özelliğinin çoğu kullanıcı tarafından algılandığı gibi bir özellik olmadığını ispatlıyor. Xperia telefonlar elbette su geçirmiyor ancak bu durum cihazların tamamen su altında kullanılmak üzere tasarlandığını göstermiyor. Cihazların uzun süre su altında kullanılmaya zorlanması telafi olmayacak sonuçlarla karşılaşmanıza neden olabilir.

Okuyucu Yorumları