Sony, Yeni Amiral Gemisi Telefonları Xperia 1 III ve Xperia 5 III'ü Tanıttı

Sony, Xperia telefonlarına iki yeni amiral gemisi model daha ekledi. İşte Sony Xperia 1 III ve Sony Xperia 5 III'ün tüm özellikleri ve sunduğu yenilikler.

Yeni Xperia amiral gemileri geldi

Sony, düzenlediği etkinlikte yeni üst seviye telefonları Xperia 1 III ve Xperia 5 III'ü resmi olarak tanıttı. Şirket, yeni telefonlarıyla akıllı telefon pazarındaki eski parlak günlerini geri dönmeyi amaçlıyor.

Her iki telefonun da ne zaman satışa sunulacağını ya da fiyatlarının ne kadar olacağını henüz bilmiyoruz. Ama artık Xperia 1 III ve Xperia 5 III'ün teknik özelliklerini biliyoruz.

Sony Xperia 1 III Özellikleri

Snapdragon 888 yonga seti ve 12GB RAM ile birlikte gelen Xperia 1 III, bu özellikleriyle üst seviyeye rahatlıkla konumlanabiliyor. 256GB ve 512GB'lık dahili depolama alanı seçenekleri sunan telefon, aynı zamanda bir de microSD bellek kartı yuvasına sahip.

Telefonun OLED ekranı 6.5 inç büyüklüğünde ve 4K çözünürlük sunmayı başarıyor. Bu kadar üst düzey bir ekran, tabii ki 129Hz tazeleme hızı da sunuyor.

Xperia 1 III'ün arka kısmında bizi dörtlü bir kamera düzeni karşılıyor. Ana kamera 12 megapiksel çözünürlüğe sahipken, ona 12 megapiksellik ultra geniş açı kamerası ve 12 megapiksel telefoto kamerası ve 0.3 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Ön kamera ise 8 megapiksel çözünürlüğe sahip.

Kameradan bahsetmişken, Xperia 1 III'ün önemli bir özelliğini de es geçmemek lazım. Hem Xperia 1 III, hem de Xperia 5 III, değişken bir telefoto zum kameraya sahip ve bu özellikleriyle bir ilk olmayı başarıyorlar. Telefonda, Galaxy S21 Ultra'da da bulunan katlanan bir periskop modülü bulunuyor. Bununla birlikte, içindeki lens öğeleri odak uzunluğunu 70 mm veya 105 mm olarak değiştirmek için hareket edebiliyor. Sony ayrıca, video seçeneklerini de iyileştirdiğini söylüyor.

5G desteği de sunan Sony Xperia 1 III'ün bataryası 4.500mAh kapasiteye sahip. Bu batarya 30W hızlı şarj imkanı sunuyor. Ayrıca hızlı kablosuz şarj da özellikler arasında dikkat çekiyor.

Sony Xperia 1 III siyahi gri ve mor renk seçenekleri ile raflara çıkacak. Ancak yukarıda da söylediğimiz gibi, satışa tarihi ya da fiyatı hakkında henüz bir bilgiye sahip değiliz.

Sony Xperia 5 III Özellikleri

Sony Xperia 5 III, Xperia 1 III'ün biraz kırpılmış modeli olarak tanımlanabilir. Ama bu durum, onun üst seviye bir telefon olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Sony Xperia 5 III'te de Snapdragon 888 yonga seti bulunuyor. Ama bu kez RAM büyüklüğü 8GB'a düşürülmüş. Dahili depolama seçenekleri ise 128GB ve 256GB. microSD bellek kartı yuvası, Sony Xperia 5 III'te de yerini alıyor.

Telefonun ekranında da, Sony Xperia 1 III'e göre daha düşük özellikler söz konusu. 6.1 inç'lik OLED ekranın çözünürlüğü 1080p. Tazeleme hızı ise yine 120Hz.

Sony Xperia 5 III'üm üçlü bir kamera sistemi bulunuyor: 12 megapiksel geniş açı, 12 megapiksel telefoto ve 12 megapiksel ultra geniş açı. Değişken telefoto zum özelliği bu telefonda da karşımıza çıkıyor. Ön kamera ise, 8 megapiksel çözünürlüğe sahip.

Pil özellikleri, Sony Xperia 1 III ile aynı ve telefon, 5G desteği de sunuyor.

Sony Xperia 5 III siyah, yeşil ve pembe olmak üzere 3 farklı renk seçeneği ile raflara çıkacak.

Okuyucu Yorumları