Sony, yeni bir sensör ile daha geliyor...

Sony, yeni bir 100MP sensör ile daha videolara damgasını vuracak...

Sony'den yeni fotoğraf sensörü

100 megapiksel sensörler fotoğraf dünyası için yeni bir şey değiller. Sony tarafından üretilen bir arka aydınlatmalı (BSI) 100MP sensör zaten Phase One iXM fotoğraf dronunda ve Phase One XF kamerada kullanılıyor ancak bunların her ikisi de orta formata sahipler. 2018 Eylül'de de Fujifilm, yine orta format sensöre sahip olacak bir 100MP ürün tanıtmıştı.

Canon, şu anda EOS R aynasız kamerası için tam çerçeveli bir 100MP sensör üzerinde çalıştığı söylenen tek üretici. Ancak eğer ilk olarak EOSHD forumunda AndroidLad tarafından gösterilen sızıntı bir ürün bilgisi belgesi doğru ise Sony, 6K video çekim yeteneğine sahip olan ilk 35mm tam çerçeve 100MP sensör üzerinde çalışıyor olabilir.

Bu belgeye göre sensörün yakaladığı sabit görüntüler 12288x8129 (video'da 12K'ya denk geliyor) çözünürlüğe ve 16-bit fotoğrafların hızlı dijital okumalarına sahip olacak. Ayrıca bu sensör 12-bit 6K video kayıt imkanı da sunacak. Görünene göre Sony, bu sensörün diğer üreticiler tarafından kullanılmasına da izin verecek...

Okuyucu Yorumları