Sony'den Akıllı Telefonlara Multi-Lens Hamlesi

Sony, telefonlarında Light'ın lenslerini kullanabilir. Bu da demek oluyor ki, hiç görmediğimiz, sınırları zorlayan Xperia'lara hazır olmalıyız!

Sony'den büyük kamera hamlesi

Sony'nin MWC 2019'da sahne alması kesin gibi. En azından ulaştığımız sızıntılar bunu gösteriyor. Hatta Japon şirketin MWC 2019'da, XZ uzantılı bir akıllı telefon yerine yeni bir isimlendirmeye gideceği biliniyor. Sony Xperia 1 olarak bilinen yeni tanıtılacak telefon, Sony'nin tek yeniliği olmayacak. Yeni gelen bilgilere bunu gösteriyor.

Elimize ulaşan son bilgilere göre Sony, kamera konusunda yeni bir şirketle el sıkışmış durumda. Çoklu kameralarıyla tanınan Light ile anlaşan Sony, Light'ın çoklu görüntü sensörlerini kullanacak. Bu da Sony'nin akıllı telefonlarında 4 veya daha fazla kamera kullanabileceğini bizlere gösterebiliyor.

Elbette şimdilik ortaklık hakkında ve Sony'nin nasıl bir çalışma içinde olacağına ilişkin çok fazla ayrıntı mevcut değil; bunlar önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Fakat Light'ın bilinen L16 kamerası oldukça ünlü. 52 megapiksel görüntü sağlayabilen bu kamera 16 ayrı lens kullanıyor.

Bakalım Sony, Light'tan nasıl yararlanacak ve şirketin çalışmasının ilk örneklerini hangi akıllı telefon modelinde göreceğiz.

Okuyucu Yorumları