Sony'den Android O Cihazları İçin Ses Geliştirmesi!

Sony'nin Google ortaklığıyla geliştirdiği bu çözüm, "gerçek bir yenilik" görmek isteyenlerin çok hoşuna gidecek!

Sony'den Android O için özel sürpriz!

Telefonunuzdan 3.5mm'lik kulaklık girişini kaldırıp buna "yenilik" demek kolay bir iş, ancak bazen gerçek bir yeniliğin nasıl olacağını hatırlamakta yarar var. Bu durumda Sony'nin Google ile birlikte çalışarak ortaya çıkardığı, Android O cihazlarına özel LDAC codec'ine göz atmanız yeterli.

İki firma arasındaki bu ortaklık, Google'ın Android O'nun işlevlerini geliştirip hataları azaltmaya yönelik büyük firmalarla yaptığı ortaklığın bir parçası. Bu ortaklıklarda şimdiye kadar en büyük katkı ise Sony'den geldi. Japonya merkezli Sony, şimdiye kadar 35 yeni işlevi onay sürecine iletti. Bu işlevler arasında en çok öne çıkan ise Bluetooth üzerinden aktarılan sesin kalitesini artıran LDAC codec'i.

LDAC, Sony'nin CES 2015'te Hi-Res Audio adıyla tanıttığı teknolojinin aynısı. Bu teknoloji, yeni Walkman'lerde ve MDR-1000X kulaklıklarda kullanılmıştı. Telefonların aynı Bluetooth bağlantısı üzerinden üç kat fazla veri göndermesine izin veren LDAC codec'i, 990kbps'ye kadar bitrate'e izin veriyor. Bu ise kablosuz kulaklıklarda çok daha iyi bir ses kalitesine ulaşabilmek demek.

Ses kalitesindeki farkı duyabilmek için LDAC kullanan kulaklıklara ihtiyacınız var. Dolayısıyla şu an Sony'nin belirli kulaklıkları ve Bluetooth hoparlörleriyle kısıtlısınız. Eğer LDAC codec'ini kullanan telefonların sayısı artarsa, kulaklık üreticileri de LDAC'i Sony'den lisanslayarak kullanmaya başlayabilir.

Okuyucu Yorumları