Sony'den Power Glove'u hatırlatan patent!

Sony'nin ortaya çıkan yeni patenti, sanal gerçeklik ve oyunları farklı bir boyuta taşıyabilir...

Sony'den sürpriz patent!

Japon teknoloji devi Sony'nin yeni bir eldiven-tabanlı oyun kontrol sistemi için üç adet patenti dosyaladığı ortaya çıktı. Daha önce Nintendo için geliştirilen eldiven biçimindeki kontrolör Power Glove'u da hatırlatan bu sistem parmak hareketlerini izleyen esnek bir sensörün üzerinde temelleniyor. Ayrı bir bağlantı sensörü de, kullanıcı fiziksel bir objeye dokunduğunda bunu kaydediyor. Sistemde yer alan bir iletişim modülü de bu verileri bir VR başlığına göndererek simüle edilmiş deneyime dönüşmesini sağlıyor.

Söz konusu patentlerin dosyalandığı klasörde yer alan bilgilere göre sistem; "etkileşim esnasında aydınlatılmak üzere yapılandırılan takip edilebilir bir obje" deneyimi üzerinde kuruluyor. Buna göre hareketsiz halde duran her bir sensör verisi için en az bir hareketsiz sensör mevcut; ki bu da sistemin PS3'teki Move hareket kontrolörünün becerikli yineleme düzeneğini akıllara getiriyor.

Her patent için geçerli olduğu gibi, bu sistemin de patent olarak dosyalanması bir gün zorunlu olarak gerçeğe dönüşeceği anlamına gelmiyor. Fakat hem endüstri hem de tüketiciler açısından VR teknolojilerine yönelik artan ilgi sayesinde bu kontrolörü de yakında görme olasılığımız yüksek.

Sony'den Power Glove'u hatırlatan patent!
Okuyucu Yorumları