Sony'den şaşırtan PlayStation 5 açıklaması: "Satışların düşmesini bekliyoruz"

Sony'nin son finansal toplantısında ortaya çıkan bilgilere göre, PlayStation 5 donanım ve yazılım satışlarının önümüzdeki yıl düşmesi bekleniyor.

Sony'den şaşırtan PlayStation 5 açıklaması

Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5 donanım ve yazılım satışlarının önümüzdeki mali yılda düşmesini beklediğini doğruladı.

Sony Group'un son finansal toplantısında finans müdürü Hiroki Totoki, satın almayla ilgili maliyetlerin yükünün önümüzdeki mali yılda hafifleyeceğine bekleseler de, satışlardaki düşüşün etkisiyle birinci parti yazılımlardan elde edilen karın bu mali yıla kıyasla bir miktar azalmasını beklediğini dile getirdi.

Sunumun slaytlarından biri, Sony'nin 1 Nisan 2024'ten 31 Mart 2025'e kadar sürecek olan bir sonraki mali yılın tahminlerini gösteriyor. Sunumda birinci parti yazılım karında "hafif bir düşüş" ve PS5 donanım birimi satışlarında "kademeli bir düşüş" olacağı belirtiliyor. Öte yandan, üçüncü parti yazılımlardan ve ağ hizmetleri gelirlerinden elde edilen karın artması bekleniyor. Totoki'nin belirttiği gibi, bunun arkasındaki en önemli nedenlerden biri PlayStation 5'in yaşam döngüsünün orta noktasını geride bırakacak olması.

Ayrıca, PS5'in mali yıl boyunca büyük bir birinci parti özel oyun almayacağının doğrulanması da oldukça dikkat çekici. Bu, Horizon Forbidden West ve Gran Turismo 7 gibi en iyi PS5 oyunlarından bazılarının ölçeğindeki yapımlar olabilir. Totoki, büyük projelerin şu anda geliştirilme aşamasında olduğunu, ancak önümüzdeki yıl God of War Ragnarok ve Marvel's Spider-Man 2 gibi mevcut büyük franchise oyunlarını piyasaya sürmeyi planlamadıklarını belirtiyor.

Bu, en erken Nisan 2025'e kadar büyük bir proje görmeyeceğimiz anlamına gelse de, büyük franchise oyunlarının yalnızca Sony ve PlayStation Studios'un yüksek bütçeli oyunları ve halihazırda var olan franchise'larla ilişkili olduğunu belirtmekte fayda var. Yaklaşan Until Dawn remaster gibi kapsamı nispeten daha küçük olan oyunlar ise hala listede.