Sony'den TV'nizi açabilen akıllı ampul!

Sony, TV'nizi ve klimanızı otomatik olarak açabilen müthiş ampulünü satışa sunuyor!

Bu ampul, TV'yi bile açıyor!

Sony'nin yeni internete bağlı ampülü, yeteneklerinin sayısıyla şaşırtıyor. Toshiba'nın LED aydınlatma teknolojisini kullanan ampul, ruh halinize göre odanızı aydınlatma görevinin yanında çoğu akıllı ampul gibi Wi-Fi üzerinden telefonunuzla bağlantı kuruyor.

Ampulün ne zaman açılıp kapanacağını telefonunuz üzerinden ayarlayabiliyorsunuz. Buraya kadar diğer akıllı ampüllerden farklı bir şey yok, ancak ampul içerisinde hareket, parlaklık, sıcaklık ve nem sensörleri bulunuyor. Bunun yanında cihaz, bir bellek kartı slotuna, kızılötesi denetime, hoparlör ve mikrofona da sahip.

Ampulün yetenekleri arasında odaya girdiğinizi algılayıp TV'nizi veya klimayı çalıştırabilme, odadan odaya iletişim kurmanızı sağlama, termostatınızı kontrol etme, müzik çalma, hareket algılayıcılı alarm sistemi gibi çalışma ve mesaj kaydedip çalma var. Tüm bunları mobil uygulama üzerinden istediğiniz gibi programlayabiliyorsunuz.

Cihazın en önemli dezavantajı, 2016'nın ilk yarısında sadece Japonya'da satışa sunulacak olması. Ancak Sony, ürünü burada test ettikten sonra Avrupa ve Kuzey Amerika'da satışa sunmayı düşünebilir.

Sony'nin akıllı ampülü şüphesiz etkileyici özelliklere sahip. Peki sizce akıllı cihazlar bu şekilde çok yönlü mü olmalı, yoksa tek bir işleve mi odaklanmalı?

Okuyucu Yorumları