Sony'nin telefonları bırakma niyeti yok!

Sony, telefon işinden vazgeçecek mi? Cevap, Japon devinin son hamlesinde gizli!

Sony'nin kaderi belli oldu!

Sony, ekonomik anlamda gelir kaybı yaşamaya devam etmesine rağmen, Tayland'da yeni bir cep telefonu fabrikası açmaya yönelik planlarını duyurdu.

Sony'nin bu uzun vadeli hamlesi, firmanın telefon piyasasından çekilmeye yönelik bir harekette bulunma ihtimalini oldukça düşürüyor. Bunun yanında Sony'nin tarihine baktığımızda firmanın yeni bir üretim merkezi açmasının nadir bir olay olduğunu görüyoruz.

Sony, telefon üretimine ilk olarak 1990'ların başında Sony markası altında başlamıştı. Firmanın uluslararası olarak satışa sunduğu ilk telefon, 1994'te çıkan Sony CM-R111 idi. Telefon, çevrilerek açılan bir mikrofona sahip olduğu için kapaklı telefonların bir öncüsü olarak kabul edilmişti. Zamanının iPhone'u olarak değerlendirilebilecek CM-R111, taşınabilir tasarımı ve modaya uygun stiliyle ödüller almıştı.

Sony'nin telefonları bırakma niyeti yok!
Sony CM-R11

Sony, telefon üretimini 1993 ile 1995 arasında tamamen Çin'de gerçekleştirdi. Firma, 1995'te Pekine yakın bir yerde konumlanan ve 3 Çinli yerel üreticiden oluşan bir ortaklığa katıldı. Firmanın en büyük başarısı ise son 10 yılın ortalarında, Telefonaktiebolaget LM Ericsson ortaklığıyla gelmişti.

Okuyucu Yorumları