Sony'yi PlayStation 4 uçurdu!

Sony'nin gelirinin çok büyük bir kısmını PS4 getiriyor...

Sony'yi PlayStation 4 uçurdu!

Sony Corporation, 1 Nisan'dan 30 Hazirana kadar olan üç aylık dönem için gelir raporunu açıkladı. PlayStation'ı da bünyesinde barındıran Game & Network Services (Oyun ve Ağ Hizmetleri) bölümü de bu raporda en güçlü bölümlerden biri olarak dikkat çekiyor ve hem satışlarda, hem de karda artış söz konusu.

Bu dönem içerisinde G&NS bölümü satışını 3.2 milyar dolar olarak duyurmuş durumda ve bu da 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 14'lük bir artış anlamına gelmekte. İşletme geliri 427 milyon dolardı ve bu da 2015 yılına göre yüzde 126'lık bir artış olarak görülmekte. Sony Corp'un genel olarak geliri ise 546 milyon dolar ve bunun anlamı da oyun bölümünün, toplam gelirin yüzde 78'ini sağladığı oluyor.

Sony'nin söylediğine göre bu artış "PlayStation ağı üzerinden yapılanlar da dahil olmak üzere, PS4 yazılım satışlarındaki muazzam artıştan" kaynaklanıyor. PS4'ün donanımının üretim masrafının düşmüş olması da bu gelir artışına katkı sağlamış durumda.

PS4 satışları bu üç aylık dönem içerisinde 3.5 milyon ünite olarak kaydedildi. Bu da PS4'ün toplam küresel satışını 43.5 milyon üniteye çıkartmakta.

Geleceğe bakıldığında ise Sony'nin tahminleri, "yabancı kurlardaki değişimler sebebiyle" satışların mayıs ayındaki tahminlerden daha az olacağı yönünde. Ancak firma, ağ üzerinden yapılan satışlar da dahil olmak üzere PS4 yazılım satışlarının artacağını ve bunun da düşüşü karşılayacağını düşünüyor.

Sony, Mayıs ayında yaptığı tahminlerde 31 Mart 2017 tarihinde biten finansal yıl içerisinde 20 milyon PS4 satılacağını tahmin etmişti ve bu sayı, satılmış olan PS4'lere eklendiğinde 2017 Mart ayına kadar küresel olarak 60 milyon PS4 satılmış olacağı anlamına gelmekteydi.

Analistler, PS4'ün yaşam döngüsü içerisinde ortadan kalkana kadar 100 milyon ünite satacağını düşünüyor. Bu sayı da, şimdiye kadar sadece beş konsolun aşmayı başardığı bir sınır noktası...

Okuyucu Yorumları