Bazı SpaceX çalışanlarının Elon Musk’tan utandıklarını söylemeleri, kendilerini kapıda bulmalarına yetti

SpaceX çalışanları, evden çalışma performansını değerlendirmek isteyen Elon Musk'ın yaptığı şeyin “utanç verici” olduğunu açıkladı. Ve bu açıklamanın hemen ardından, kendilerini kapıda buldu...

Elon Musk'a "utanç kaynağı dediler, kovuldular

Elon Musk, Tesla ve SpaceX çalışanlarına Mayıs ayı sonlarında bir ültimatom vermiş ve özellikle istisnai nedenleri olmadıkça ana ofislerinde haftada en az 40 saat çalışmak zorunda olduklarını belirtmişti. Musk bunun özellikle daha kıdemli olan çalışanlar için önemli olduğunu söylemişti.

Bu, Twitter'ın birçok çalışanın süresiz olarak uzak kalmasına izin veren mevcut duruşuyla keskin bir tezat oluşturuyor. Apple, Google ve personelin bir kısmını veya tamamını harcamasına izin veren diğer büyük teknoloji şirketleri de çalışanlarının ağırlıkla evden çalışmalarını tercih ediyor.

Açıklamaları ayrıca Musk'ın çalışanlarından da artan bir şekilde tepki almasına neden oluyor. The Verge’in haberine göre, SpaceX çalışanları CEO'larını eleştiren ve Musk'ı "sık sık dikkat dağıtıcı ve utanç kaynağı" olmakla suçlayan bir açık mektup yayınladı.

Ve tabii ki beklenen oldu. Gelen son haberler mektubun arkasındaki çalışanların büyük bir hızla SpaceX'ten kovulduğuna işaret ediyor.

Musk son zamanlarda sürekli eleştiriliyor. Bir SpaceX uçuş görevlisinin Musk'ı cinsel suistimalle suçladığı ve 250.000 dolarlık bir dava açtığı bildirildi. Bu, Musk'ın şirketlerinin korkunç davranışlara izin verdiğine dair devam eden iddiaların üstünde Tesla'nın ofiste cinsel tacizi teşvik ettiğini iddia eden birden fazla kadından gelen davalardan biri.

Musk ayrıca Twitter'da transfobiyi desteklemek ve Kanada'da taciz ve ırkçı olaylarla dolu kamyoncu protestolarını desteklemekle suçlandı. Musk’ın uzaktan çalışmaya karşı çıkması da, bardağı taşıran son damla olarak görülüyor.