SpaceX'in Starship'i fırlatmadan hemen sonra patladı, olan etraftaki otomobillere oldu

SpaceX'in rekor kıran en büyük roketi Starship'i fırlatması ve sonrasında yaşanan patlama, bakın etraftaki otomobilleri ne hale getirdi...

Starship patladı, olan etraftaki otomobillere oldu

SpaceX rekor kıran bir itiş gücüyle bugüne kadar yapılmış en büyük roketi, yani Starship'i geçtiğimiz günlerde fırlattı. Fırlatmanın gerçekleşmiş olması tarihi bir başarı olarak kayıtlara geçerken, akabinde gerçekleşen patlama, çevreyi toz ve taş yağmuruna tuttu. Bu arada, çevrede yer alan bir otoparkta bulunan araçların enkaza döndüğü görüntüler ortaya çıktı.

Hemen aşağıdaki videoda izleyebileceğiniz görüntüler, Teksas, Boca Chica'daki fırlatma rampasının yakınındaki bir otoparkın kamerasına ait. Fırlatmanın 4’üncü dakikasında imha olan roketin, çevreye yaydığı enkaz parçaları otoparktaki arabalara zarar vermekle kalmamış çevredeki yerleşim yerine de sıçramış.

Yakındaki Port Isabel kentindeki insanlar fırlatmanın ardından evlerini bir toz dalgasının kapladığını bildirdiler. Hatta bazı muhabirler, enkazın deniz kuşlarının göç yolunu ve diğer yaban hayatın habitatlarını etkileyebileceğini de iddia ediyor. Öte yandan yetkililer, Port Isabel'in bazı bölgelerine partikül yağdığına dair çok sayıda kişiden rapor aldıklarını da bildirdiler.