Spotify'da "NFT'ni göster, müziğini çal" dönemi başladı

Spotify, NFT destekli çalma listeleri özelliğini resmi olarak başlattı. Eğer bu listeleri veya belirli bir albümü dinlemek istiyorsanız, ilgili bir NFT'ye sahip olmanız gerekiyor.

NFT kervanına katılan son isim Spotify oldu

Deneyimlere özel erişim bir süredir NFT topluluklarının bir parçasıydı ve şimdi Spotify, NFT'lerin erişmesini gerektiren yeni çalma listeleriyle bu potansiyel pazara giriyor.

Universal Music Group (UMG) ile anlaşmalı bir metaverse müzik grubu olan Kingship, bir tweet atarak Spotify'da Kingship Key Card NFT sahipleri için özel olarak seçilmiş bir çalma listesi yayınlanacağını duyurdu.

Bu sistemin çalışması için, gerekli belirtecin varlığını doğrulamak için uyumlu bir kripto cüzdanını Spotify'a bağlamanız gerekiyor ve tanımlanırsa, Kingship tarafından paylaşılan görüntüde gösterildiği gibi çalma listesine erişim izni veriliyor.

Şu anda bu yeni özellik Android kullanıcıları için yalnızca ABD, İngiltere, Almanya, Avustralya ve Yeni Zelanda'da mevcut. Bunun nedeni Apple'ın App Store ve iOS'ta yüklü uygulamalar için kuralları değiştirerek platformlarındaki NFT'leri büyük ölçüde kısıtlaması.