Spotify, Dur Durak Tanımıyor!

Spotify, karşısına Apple Music gibi dev bir rakip çıkmasına rağmen, durdurulamayan yükselişine tam gaz devam ediyor!

Spotify, dur durak tanımıyor!

Her ay 140 milyondan fazla insan Spotify'da müzik dinliyor. Bilginin kaynağı, satışlardan sorumlu Brian Benedik'in bir blog yazısı. Firma, en son geçen sene dinleyici sayısı 100 milyona ulaştığında bunu bildirmişti.

140 milyon demek oluyor ki, Spotify en yakın rakibi olan ve reklamlarla ücretsiz müzik akışı sunan Pandora'dan iki kat fazla aktif dinleyiciye sahip. Tabii ki buna milyardan fazla bir kullanıcı sayısı olan ve insanların ücretsiz müzik videolarını "dinlediği" YouTube dahil değil. Ayrıca YouTube bunlarla ilgili istatistik sunmuyor.

Son beş senede, insanlar iTunes gibi müziği direkt olarak satın aldığınız hizmetlerden, Spotify gibi ya aylık ücretli üyelikle, ya da reklam izleyerek "açık-büfe" müzik sunan hizmetlere hızlı bir geçiş yaptılar. Spotify ücretsiz özellikler ve ek olarak ücretli ayrıcalıklarıyla, Pandora gibi ücretsiz akış hizmetlerinin ve Apple gibi sadece ücretli hizmetlerin önüne geçmeyi başardı. Apple Music şu an 27 milyon üyeye sahipken, Spotify 50 milyon ücretli üyeye sahip.

Bunlara karşın, çoğu benzeri müzik akışı servisi gibi Spotify da para kaybediyor. Satışların yarı yarıya yükselerek 2.9 milyar Euro'ya çıkmasına karşın, faaliyet zararı 349.4 milyon Euro'ya yükselmiş durumda.

Okuyucu Yorumları