Spotify, grup oturumları için ortak ses kontrolü sağlayacak yeni bir özelliği hayata geçiriyor

Spotify, grup oturumları sırasında yaşanan ses karmaşasını gidermek için yeni bir ses kontrol özelliğini hayata geçiriyor.

Spotify'dan ses kontrolü için yeni bir özellik

Müzik akışı devi Spotify, grup oturumu özelliği için bir güncelleme sunuyor. Bir grup oturumuna dahil olan kullanıcılar, telefonu elden ele gezdirmeye gerek duymadan ses seviyesini kontrol etmek için paylaşılan bir ses seviyesi seçeneğine sahip olacak.

Spotify’ın grup oturumu, cihazlar aynı WiFi ağına bağlıyken kullanıcıların uyumlu bir hoparlör kullanarak birlikte şarkı çalmasına olanak tanıyan, ücretli üyelere sunulan bir özellik. Paylaşılan ses kontrolü, her kullanıcının, paylaşılan uyumlu hoparlörde sesi ayarlamasına olanak tanır. Grup sahibi, uygulamadaki "Başkalarının sesi değiştirmesine izin ver" adlı seçeneğe dokunarak bu özelliği açıp kapatabilir.

Ancak yeni güncellemenin yalnızca ücretli üyeliğe sahip kullanıcılara sunulduğunu bir kez daha belirtmekte fayda var. Özellik kademeli olarak kullanıma sunulduğu için, seçeneğin Android veya iOS cihazınızda görünmesi biraz zaman alabilir. Bir blog gönderisinde Spotify’ın paylaşılan ses denetiminin Chromecast, Amazon Cast, Sonos ve Bose gibi Spotify Embedded SDK kullanan tüm WiFi özellikli hoparlörlerde çalışacağı söylendi.

Paylaşılan ses kontrolü şimdilik AirPlay, Car veya Bluetooth cihazlarıyla uyumlu değil. Spotify, paylaşılan ses kontrolü seçeneğinin, “grup liderinin daha büyük oturumlarda kontrolü elinde tutmasını sağlamak için” dördüncü kullanıcı bir grup oturumuna katıldığında otomatik olarak kapanacağını söyledi. Ancak bu, oturum başına yalnızca bir kez gerçekleşiyor ve toplantı sahibi seçeneği yeniden etkinleştirebilir.

Kullanıcılar hala Spotify’ın HiFi abonelik seçeneğinin gelmesini beklerken, şirket tam uzunlukta müzik videolarını uygulamasına getirmeyi planlıyor. Masaüstü uygulamasına yapılan yeni bir güncelleme, neyin çaldığını ve kitaplığınızda ne olduğunu gösteren yeni bölümler ekledi.

Spotify CEO’su Daniel Ek, geçtiğimiz ay şarkıları çevrimdışı dinlemek için otomatik olarak indirecek bir çevrimdışı karma çalma listesini test ettiklerini de doğruladı. Şirket, Podcast işinden 200 çalışanını işten çıkardı ve ayrıca Spotify’ın GDPR ihlalleri nedeniyle 5,4 milyon dolar para cezasına çarptırıldığı bildirildi.