Spotify, isteyenlerin algoritmadan kurtulmasına izin verebilir

Spotify yakında kişiselleştirilmiş önerileri kapatmanıza izin verecek yeni özelliğini kullanıma sunabilir.

Spotify, yakında kendi algoritmasından kurtulmanızı sağlayabilir

Spotify Wrapped 2023 listelerinin açıklanması merakla beklernirken, müzik akış devinin şarkı önerileri özelliğini zorunlu olmaktan çıkarmak için testler yaptığı bildirildi.

MacRumors'tan bir kullanıcı tarafından ortaya çıkarılan beta koduna göre Spotify, kullanıcıların kişiselleştirilmiş önerileri kapatmaları için yeni bir özelliği deniyor. Ancak kullanıcılara sunulması halinde nasıl çalışacağı hakkında henüz bir açıklama yok.

Kişiselleştirilmiş öneriler dinleme geçmişine ve alışkanlıklarına dayandığından dolayı, muhtemelen çoğu insan kendi zevklerine uygun daha fazla müzik keşfedebilmek için bu özelliği açık tutmak isteyecek. Zira kişiselleştirme olmadan öneriler, çoğunlukla popüler olan ya da Spotify personeli tarafından seçilenlerden oluşacaktır.

Kısacası bu, kullanıcılar için isteğe bağlı bir ekstra bir özellik olacak; yani kişiselleştirilmiş öneriler tamamen kaldırılmayacak. Yine de özellik, Spotify hesabınızı başka biri kullanıyorsa faydalı olabilir.

Spotify varsayılan olarak, dinleyecek bir şey bulmakta sıkıntı çekmemeniz için uygulamada yaptığınız her şeyi takip ediyor. Örneğin bunun sayesinde çalma listelerinin otomatik olarak benzer türdeki müziklerle devam etmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu algoritma odaklı öneriler, Spotify sesli kitapları ve podcast'leri için de aynı şekilde geçerli.

Bu yerleşik izleme, aslında Spotify Wrapped 2023 gibi özelliklerin çalışmasını da sağlayan şey. Ayrıca fark edemeyeceğiniz bazı dinleme eğilimlerini ortaya çıkarmaya da yardımcı olabiliyor.