Spotify, uzun zamandır istenen özelliği nihayet sunmaya başladı

Spotify, masaüstü kullanıcılarının çok uzun bir süredir beklediği mini oynatıcısını en sonunda hayata geçirdi.

Spotify, uzun zamandır istenen özelliği nihayet sunmaya başladı

Spotify, masaüstü uygulamasına uzun süredir talep edilen bir Mini Oynatıcı ekledi. Bu oynatıcı, hızlı oynatma erişimi sağlarken diğer şeylere odaklanmanıza da olanak tanıyor. Yeniden boyutlandırılabilen pencere, çalan parçaları değiştirmek, çalma listeleri seçmek ve ses seviyesini ayarlamak da dahil olmak üzere müzik veya podcastlerinizi kontrol etmenizi sağlıyor. Şirket, özelliğin şu anda Premium abonelere sunulmaya başladığını söylüyor.

Masaüstü uygulamasının sağ alt tarafında, standart oynatma kontrollerinin sağındaki kareye tıklayarak Spotify Masaüstü Mini Oynatıcısını başlatabilirsiniz. Buna tıkladıktan sonra, tam uygulamanın yanında süzülen bir pencere belirecek.

Yeniden boyutlandırılabilen Mini Oynatıcı, videolar için ideal olan kare en boy oranında çalışabiliyor veya daha ince bir çubuk formuyla işinizi en az etkileyecek şekilde çalışarak geçerli parçanın bilgilerinin ve albüm kapağı görselinin yanında oynatma/duraklatma ve parça atlama kontrolleri olan sunuyor.

Bu özellik, bazı kullanıcıların akış hizmetinin büyük bir ihmali olarak gördüğü bir açığı doldurmak için üçüncü taraf uygulamalara (Alfred Spotify Mini Player, Lofi Spotify Mini Player ve SpotMenu gibi) olan ihtiyacı ortadan kaldıracaktır.