Spotify'ın durmaya hiç niyeti yok: Yeni kullanıcı sayısı açıklandı

Popüler müzik platformu Spotify, dünya genelinde sahip olduğu aylık aktif kullanıcı sayısını açıkladı ve bir kilometre taşını daha geride bıraktığını dosta düşmene duyurdu.

Spotify'ın durmaya hiç niyeti yok: Yeni kullanıcı sayısı açıklandı

Müzik akış devi Spotify, yaptığı açıklamada 2023 sonunda aylık aktif kullanıcı sayısının 600 milyonu geçtiğini ve 2024'ün ilk çeyreğinin karla tamamlanmasını beklediğini açıkladı.

CEO Daniel Ek, şirketin dördüncü çeyrek kazançlarını yayınlamasının ardından X'e yaptığı açıklamada, "Spotify çok güçlü bir çeyrek geçirdi ve şirket genelinde gerçekten dikkate değer bir büyümenin yaşandığı harika bir yılı tamamladı" dedi.

2023 yılı sonunda şirketin 602 milyon aylık aktif kullanıcısı (MUA) bulunuyor ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 23 artış gösterdi. Şirket ayrıca gelirlerinin büyük bir kısmını oluşturan ücretli abonelerinde de yüzde 15'lik bir artışla 236 milyona ulaştı.

Spotify, bir önceki yıl 11,7 milyar Euro olan gelirini bu yıl 13,2 milyar Euro'ya yükseltmiş durumda. Şirket 2023'te 446 milyon Euro faaliyet zararı açıkladı, ancak bu rakam 2022'deki 659 milyon Euro'luk faaliyet zararına kıyasla önemli bir iyileşme anlamına geliyor.

Temmuz ayında, New York borsasında işlem gören İsveçli şirket, Apple ve Amazon'un rakip müzik servislerinin benzer hamlelerinin izinden giderek dünya çapında bazı ülkelerde premium aboneler için fiyatlarını artırdığını duyurdu.

Spotify, yeni pazarlara açılarak ve daha sonraki yıllarda podcast gibi özel içeriklerle büyümeyi destekleyerek lansmanından bu yana büyük yatırımlar yaptı. Geçtiğimiz hafta, Joe Rogan ile anlaşmasını yenilediğini ve sanatçının liste başı podcast'i için uzun süreli bir ortaklık imzaladığını duyurdu. Şirket, 2024 yılının ilk çeyreğinde 618 milyon kullanıcıya ulaşmayı ve 180 milyon Euro faaliyet karı elde etmeyi beklediğini söyledi.