SSD ve microSD bellek kartını birleştiren XFMExpress tanıtıldı

SSD ve ve microSD bellek kartı birleşti; ortaya Xross-Over Flash Memory Express olarak isimlendirilen XFMExpress çıktı.

SSD ve microSD kart birleşti, ortaya bu çıktı

Eskiden Toshiba markası olarak tanıdığımız Japon şirket sonradan bazı alanlarda ismini değiştirme yoluna gitmişti. Dizüstü bilgisayar alanında Dynabook olarak anılan şirket, SSD ve microSD gibi depolama çözümleri pazarında ise Kioxia adını seçti. Şirket adını değiştirdi, fakat kalitesinden ödün vermedi. SSD ve microSD kart pazarının iyi oyuncularından olan Kioxia, yeni depolama cihazı ile XFMExpress’i temel alıyor ve böylece pazara önemli bir katkı sağlıyor.

XFMExpress, Kioxia’nın pazarlama literatürüne göre “yeni nesil mobil ve gömülü uygulamaları geliştirecek” çıkartılabilir bir PCIe bağlantılı NWMe depolama aygıtı. Evet, kulağa biraz karmaşık geliyor, ancak temelde microSD kart gibi çıkartılabilir bir SSD. XFMExpress’in açılımı ise şöyle: Xross-Over Flash Memory Express.

Kioxia, bu cihazı geliştirmek için 3 yıl uğraşmış. Sonunda da ortaya 18 x 14 x 1.4 mm boyutlarında bu cihaz çıkmış. Hızı 4Gbps’ye kadar ulaşabilen ve gelişmiş güvenlik özellikleri sunan XFMExpress’in 128 GB ve 1 TB arasında kapasitelerde üretileceği ifade edilirken, satışa ne zaman çıkacağı şimdilik belli değil.