Starfield, ABD'de Eylül ayının en çok satan oyunu olmayı başardı

Microsoft'un merakla beklenen oyunu Starfield, Xbox Game Pass'te ücretsiz sunulmasına rağmen yüksek satış rakamlarına ulaştı. Rekabetin yoğun olduğu Eylül ayında oyun, ABD'de bir numaraya yerleşti.

Starfield, Eylül ayının en çok satan oyunu olmayı başardı

Microsoft, Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen aksiyon rol yapma oyunu Starfield'ı 6 Eylül 2023 tarihinde Xbox ve Windows'ta yayınladı. Bununla birlikte şirket, merakla beklenen oyunu çıkış gününde Xbox Game Pass'te de kullanıma sundu. Yani abonelik hizmetine üye olan kişilerin oyunu oynamak için tek bir kuruş bile ödemesine gerek kalmadı. Buna rağmen Starfield geçtiğimiz Eylül ayında ABD'de en çok satan oyun olmayı başardı.

İlginç olan, Starfield'ın geçen ay piyasaya sürülen tek AAA oyun olmaması. Eylül ayında Mortal Kombat 1, Payday 3 ve NBA 2K24 gibi çok beklenen birkaç oyun daha piyasaya sürüldü. Dolayısıyla Starfield zorlu bir rekabetle karşılaşmasına rağmen yüksek satış rakamlarına ulaştı. Starfield şu anda ülkede 2023 yılının bütününde en çok satan yedinci oyunu konumunda ve listede daha da yukarılara çıkması bekleniyor.

Xbox Game Pass gibi oyun abonelik hizmetlerinin oyun satışlarına zarar vereceğine dair uzun süredir devam eden bir inanç var. Ancak Starfield'ın satışları bunun aksini kanıtlıyor. Oyun Xbox Cloud Gaming'de de mevcut, yani bu oyunu oynamak için bir oyun bilgisayarına veya oyun konsoluna ihtiyacınız yok. Starfield'ı, Gaming Hub aracılığıyla Xbox Cloud Gaming sunan Samsung TV'ler gibi Xbox Cloud Gaming'i destekleyen herhangi bir cihazda da oynayabilirsiniz. Elbette yurt dışında yaşıyorsanız...