Rusya'nın SpaceX'in Starlink uydularına saldırdığı resmi olarak açıklandı; böylece Elon Musk'ın açıklaması da doğrulanmış oldu

ABD ordusu, Rusya’nın Starlink’i engelleme çabalarının SpaceX tarafından başarıyla ekarte edildiğini açıkladı. Böyle Elon Musk'ın 15 Mart'ta yaptığı açıklama da resmi olarak doğrulanmış oluyor.

Rusya'nın SpaceX'in Starlink uydularına saldırdığı resmi olarak doğrulandı

Pentagon kaynaklı yeni bir haber, Elon Musk'ın daha önce bildirdiği gibi, SpaceX'in Starlink uydu internet hizmetinin Rus hacker'ların hedefi olduğu doğrulandı. Ama Rusya’nın hack ve engelleme çalışmaları, şu ana kadar engellenmiş gibi görünüyor. Musk, 25 Mart tarihinde de Twitter’da Starlink’e bir saldırı olduğunu ve bu saldırının savuşturulduğunu açıklamıştı.

Savunma Bakanlığı Elektronik Harp Direktörü Dave Tremper, saldırıların ne kadar çabuk püskürtüldüğünden etkilendiğini açıkladı. Tremper, Çarşamba günü sanal C4ISRNet savunma ve askeri konferansında yaptığı açıklamada, "Starlink bir kod satırı gönderip saldırıya karşı gerekli önlemleri aldı ve saldırıları engelledi. Bu kadar çabuk tepki vermeleri oldukça etkileyici” dedi.

Rusya, Şubat ayı sonlarında Ukrayna'yı işgal ettikten sonra, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, Musk'tan yardım istemişti. SpaceX’in kurucusu, ülkedeki Starlink hizmetini etkinleştirerek ve Ukrayna'ya bir dizi alıcı kiti göndererek internet erişiminin kesilmesini engellemişti.

SpaceX konu hakkında ayrıntılı bir açıklama yapmadı.