Starship'in dördüncü uçuşu için tarih belli oldu

Elon Musk'ın gezegenler arası uçması için tasarlanan dev uzay gemisi Starship'in dördüncü test uçuşunu ne zaman yapacağı belli oldu gibi...

Starship'in dördüncü uçuşu için tarih belli oldu

SpaceX, Starship'i Mayıs gibi erken bir tarihte yeniden fırlatmak istiyor. SpaceX'in dördüncü Starship uçuşu için hızlı bir planlama yaptığı bildiriliyor.

Mart ayı başında başındaki oldukça başarılı üçüncü fırlatmanın ardından, bazı raporlara göre SpaceX, Starship'in dördüncü fırlatması için Mayıs ayını gözüne kestirdi.

Haber ilk kez 19 Mart'ta düzenlenen Satellite 2024 konferansında ortaya çıktı. Bu konferansta SpaceX'in başkanı ve operasyon sorumlusu Gynne Shotwell, şirketin Starship'in üçüncü fırlatılışından toplanan verileri halen incelemekte olduğunu ancak başka bir fırlatmaya da hazırlandıklarını söylemişti.

Starship, Elon Musk'un uzay şirketi SpaceX'in Ay'a veya Mars'a gidip gelmek için geliştirdiği, kocaman bir gökdelen boyutundaki özel uzay gemisi. Dikey şekilde iniş ve kalkış yapabilen gemi güçlü motorlarıyla astronotların aylarca ihtiyaç duyacakları erzağı taşıma kapasitesine de sahip. Bu nedenle Starship tam anlamıyla kullanıma hazır olduğunda, uzay yolculukları konusunda yeni bir dönem açılacak.