Yeni Steam Deck OLED duyuruldu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Valve, Steam Deck'in yeni OLED ekranlı modelini resmi olarak duyurdu. Yeni modelin performansı değişmese de daha büyük ve keskin ekran, daha iyi pil ömrü, daha hızlı Wi-Fi özellikleri dikkat çekiyor.

Yeni Steam Deck OLED duyuruldu

Valve, popüler el oyun bilgisayarı Steam Deck'in yeni bir modelini duyurdu. Yeni modelde performans adına bir şey değişmiyor, ancak diğer alanlarda büyük iyileştirmeler mevcut. Steam Deck OLED olarak adlandırılan ürün HDR OLED ekran, geliştirilmiş pil ömrü, Wi-Fi 6E ve daha hafif olmasıyla öne çıkıyor.

512GB ve 1TB seçenekleriyle sunulan yeni OLED modeli, 7.4 inç 90hz ekrana ve aynı 1280x800 çözünürlüğe sahip. Ekrandaki büyümeye rağmen el cihazının boyutu aynı kalıyor ve LCD modellerden %5 daha hafif.

Bir diğer önemli gelişme alanı ise pil ömrü. Valve, OLED modelde 50Whr'lik bir pil yerleştirmeyi başarmış. AMD'nin daha verimli APU'su ve OLED ekranın daha düşük güç tüketimi ile birlikte Valve, yeni modellerde %30-50 arası daha fazla pil ömrü beklediğini söylüyor.

Steam Deck OLED'in 512GB modeli 549 dolar, 1TB modeli ise 649 dolardan satışa sunulacak. Daha önce olduğu gibi, 1TB versiyonun ekranı aydınlık alanlarda daha iyi görüntüleme için özel bir parlama önleyici kaplamaya sahip.

Valve ayrıca bir "Limited Edition" OLED Steam Deck piyasaya sürecek. Özel olarak tasarlanmış bir taşıma çantası ve 1 TB depolama alanıyla birlikte gelen bu ürün ABD ve Kanada'daki müşterilere özel olacak. Yalnızca sınırlı sayıda üretilen Limited Edition Steam Deck OLED'lerin fiyatı 679 dolar olacak.

Steam Deck OLED modeli ve sınırlı sayıdaki Limited Edition 16 Kasım'da piyasaya sürülecek ve ön siparişlerin piyasaya sürülmeden birkaç gün önce açılması planlanıyor.