Steam'den bir etkileyici rekor daha geldi

Steam, oyun dünyasındaki liderliğini sürdürürken yeni bir eşzamanlı oyuncu rekoru daha kırarak rakiplerine yine hodri meydan dedi.

Steam'den bir etkileyici rekor daha geldi

Valve’ın Steam hizmeti, GoG.com ve Epic Games Store gibi güçlü rakiplerine rağmen halen liderliğini koruyor. Hatta Steam, yeni bir çevrimiçi eşzamanlı oyuncu sayısı rekoruna bile ulaşmayı başardı.

SteamDB’ye göre çevrimiçi Steam oyuncuları için yeni en yüksek rekor şu anda 34.649.583 gibi inanılmaz bir sayıya ulaştı. Ayrıca bu hesapların 11.146.564’ünün yalnızca Steam'i çalıştırmak yerine aktif olarak Steam’de oyun oynadığı da belirtildi. Ancak Steam’deki aynı anda aktif olarak oyun oynayan oyuncu rekoru 28 Ocak 2024’te kırılan 11.582.167 oyuncuyu geçemedi.

Ülkemizde birkaç ay önce yerel fiyatlandırmanın kaldırılması ve dolara dönülmesine rağmen, küresel olarak Steam’in oyuncu sayısının artmaya devam etmesi çok şaşırtıcı değil. Hizmet, bu yıl iki sürpriz hit oyundan yararlandı. Bunlardan biri, Ocak ortasında yayımlanan ve Şubat ortasında 15 milyon oyuncuya ulaşan Palworld’dü. Diğeri ise Şubat'ta muazzam bir popülerliğe ulaşan Helldivers 2’ydi. Hatta Helldivers 2 o kadar popüler oldu ki, geliştiriciler bazı sorunları çözebilmek için sunucularına eş zamanlı oyuncu sınırı koymak zorunda kaldı.

Elbette diğer eski oyunlar da hizmette iyi bir performans göstermeye devam ediyor. Örneğin Valve’ın oynaması ücretsiz nişancı oyunu Counter-Strike 2, son 24 saatte Steam’de neredeyse 1,5 milyon oyuncuyla ilk sırada yer alıyor. Bir diğer Valve oyunu olan oynaması ücretsiz MOBA DOTA 2 ise 700.000’den fazla oyuncuyla ikinci sırada yer alıyor. PUBG: Battleground ve Apex Legends gibi diğer oynaması ücretsiz oyunlar da aynı anda yüzbinlerce oyuncunun çevrimiçi olmasıyla ilk beşte yer alıyor.

Steam oyuncularının artma eğiliminin bu şekilde devam edeceği tahmin edilebilir. S.T.A.L.K.E.R 2, Homeworld 3, Hades II, Manor Lords, Stormgate ve daha fazlasını içeren, çokça istek listesine eklenen pek çok yeni Steam oyunu bulunuyor. Ayrıca şirket, Steam oyun mağazasının ve hizmetlerinin kullanımının yaygınlaşmasına da yardımcı olan çok sayıda Steam Deck taşınabilir oyun bilgisayarı satmaya devam ediyor.