USDT'den sonra, Tetherden bir kripto para daha: Sterline bağlı GBPT geliyor

Tether, USDT'den sonra şimdi de Sterline bağlı bir kripto para birimini piyasaya sürüyor: GBPT geliyor!

Tether'den Sterline bağlı yeni coin geliyor

Tether, GBPT olarak adlandırdığı yeni kripto para birimini yakında piyasaya süreceğini ve paranın ilk başta Ethereum blok zincirini destekleyeceğini açıkladı. Firmanın sterlini seçmesinin nedeninin İngiltere Hazine Bakanlığı’nın ülkeyi bir kripto merkezi haline getirme planlarını açıklaması olduğu söyleniyor.

Tether, GBPT'yi tanıtarak para birimlerine sabitlenmiş dört sabit paraya sahip olacak. USDT ABD dolarına, EURT euroya, CNHT Çin yuanına ve yakın zamanda piyasaya sürülen MXNT, Meksika pezosuna sabitleniyor. İngiltere planlarını bu şekilde devam ettirdiği ve Tether'in stabil coin'leri çökmediği sürece (ki diğer stabil coin'lerde gördüğümüz gibi, çökebiliyorlar), İngilizler sonunda GBPT'yi ürünler ve servisler için geçerli bir ödeme şekli olarak kullanabilecekler.

Haberi duyuran Tether'in CTO'su Paolo Ardoino, “İngiltere’nin blok zinciri inovasyonu ve finansal piyasalar için kripto para biriminin daha geniş uygulaması için bir sonraki sınır olduğunu düşünüyoruz. Dünya çapındaki kripto para birimi kullanıcılarına GBP cinsinden bir stable coin'e erişim sağlayarak bu yeniliğe öncülük etmeyi umuyoruz. Tether, bu hedefi gerçeğe dönüştürmek için İngiltere’deki yetkili makamlarla çalışmaya hazır ve istekli. Tether’ın stable coin’lerinin sürekli olarak benimsenmesini dört gözle bekliyoruz” dedi.

Tether, coin’lerinin eşleşen para birimleriyle 1'e 1 desteklendiğini söylüyor. Haberimizi hazırlarken USDT 66,9 milyar dolar, EURT 234 milyon avro, CHNT 20,5 milyon yuan ve MXNT 19,5 milyon dolar desteğe sahipti. Tether ayrıca XAUT adında bir sabit kripto para birimine sahip ve 246.524 ons altınla destekleniyor.