Netflix'in Stranger Things 4. sezon için harcadığı para dudak uçuklatıyor

Game of Thrones ve The Mandalorian bile yanında yaya kaldı: Netflix'in Stranger Things 4. sezon için harcadığı para dudak uçuklatıyor.

Netflix'in Stranger Things 4. sezon için harcadığı para dudak uçuklatıyor

Stranger Things’in 4. sezonunun maliyetinin, Game of Thrones ve The Mandalorian'ın son sezon toplamından daha pahalı olduğu ortaya çıktı.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, sevilen Netflix dizisinin bir sonraki sezonu bölüm başına 30 milyon dolara mal oldu. Doğaüstü korku dizisinin gelecek sezonunun dokuz bölümden oluşacağı göz önüne alındığında, bu miktar, Netflix'in yalnızca Stranger Things’in 4. sezonu için 270 milyon dolar harcadığı anlamına geliyor.

Karşılaştırma için belirtmek gerekirse, Game of Thrones'un son sezonu bölüm başına 15 milyon dolara mal olurken, Star Wars'un sevilen dizisi The Mandalorian, Disney ve Lucasfilm için benzer bir bütçeye sahipti. Ayrıca, yalnızca Disney Plus'ta yayınlanan son Marvel dizilerinin bölüm başına 25 milyon dolara mal olduğuna inanılıyor.

Yani Netflix, Stranger Things 4'ün TV dizisinin şimdiye kadarki en büyük sezonu olmasını sağlamak için elinden geleni yapıyor.

Yine de, Stranger Things 4. sezon 2022'de gelecek en yüksek bütçeli dizisi olmayacak. Bildirilene göre Eylül ayında Prime Video'da başlayacak olan Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin ilk sezonu 462 milyon dolara mal oldu ve bu miktar da onu, tüm zamanların en pahalı TV dizisi adayı yapıyor.

Tabii ki şirketin giderlerini kısma kararını açıkladığı düşünülürse, Stranger Things 4'ün üretim maliyetleriyle ilgili açıklama, son zamanlarda Netflix'ten ayrılmak zorunda kalan diğer dizileri pek mutlu etmeyecektir. Akış devinin yeni bir ücretli şifre paylaşım özelliğini denemesi, ayrıca abone tabanındaki gerileme ve yıldan yıla büyümede görülen düşüş, şu anda Netflix için işlerin pek parlak görünmediğini gösteriyor.

Yaklaşık üç yıllık bir aranın ardından Stranger Things 4 Bölüm 1, 27 Mayıs Cuma günü Netflix'te başlayacak. Bölüm 2 ise beş hafta sonra, 1 Temmuz Cuma günü yayınlanacak.

Akış hizmetinin son yıl içerisinde karşılaştığı sorunlar göz önüne alındığında, Stranger Things’in 4. sezonu, Netflix'in şu anda ihtiyaç duyduğu büyük bütçeli şov olabilir.