Stranger Things 4, Squid Game’den sonra bunu başaran ikinci Netflix serisi oldu

Stranger Things’in 4. sezonu, daha önce sadece Squid Game’in başarabildiğini başararak Netflix tarihine geçti.

Stranger Things 4, Netflix tarihine geçti

Stranger Things 4, şimdiye kadar bir milyar saat izlenmeyi aşan ikinci Netflix şovu olmayı başardı. Sezonun ilk bölümünün 27 Mayıs'ta yayınlanmasından bu yana izleyiciler, toplam 1,15 milyar saati serinin dördüncü sezonunu izlemek için harcadı. Bu, Stranger Things 4'ü 2021'deki Squid Game'den sonra en çok izlenen ikinci Netflix sezonu yapıyor. Sadece İngilizce yapımlar söz konusu olduğunda ise, Stranger Things 4. sezon açık ara ilk sırada görünüyor.

Stranger Things 4, İngilizce yapımlar arasında açık ara ilk sırada

Netflix, serinin geçtiğimiz hafta sonu 93 farklı ülkede Netflix'in en çok izlenen ilk 10 arasında yer aldığını söylüyor. Seri şu anda o kadar popüler ki, bu popülerite eski sezonları da destekliyor.

Netflix'in izleyici ölçüm sistemi, herkesin bildiği gibi garip ve kafa karıştırıcı. Hizmet, bir dizinin yayınlanmasından sonraki ilk 28 gün içinde ne kadar izlendiğini takip ediyor, ancak bu sayılar bölümlerin nasıl yayınlandığına, ne kadar uzun olduklarına ve bir dizi başka faktöre bağlı olarak büyük ölçüde değişiyor.

Stranger Things'in bu başarısı, aynı zamanda Squid Game'in ne kadar büyük br yapım olduğunun da altını çiziyor. Stranger Things 4, Squid Game'den saatlerce daha uzun ve arkasında aylarca süren bir pazarlama stratejisi var. Buna rağmen Squid Game halen 1,65 milyar saatle ilk sıradaki yerini koruyor.