Stranger Things hayranları bir bölümde seri katil Dahmer'i gördüklerini iddia ediyor ama...

Sosyal medya komplo teorisyenleri, "Stranger Things"in son sezonundan bir sahnede seri katil Jeffrey Dahmer'ı tespit ettiklerini iddia etti. Ama iddia gerçek gibi görünmüyor...

Stranger Things hayranları bir bölümde seri katil Dahmer'i gördüklerini iddia ediyor...

Stranger Things, Netflix'in çok izlenen dizilerinden. Son günlerde ise Netflix'te çok tartışılan ve çok izlenen bir dizi var: Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi (Monster: The Jeffrey Dahmer Story). Netflix'te 22 Eylül'de yayımlanmaya başlayan dizi, ABD'de 1978'den 1991'e kadar en az 17 erkeği ve erkek çocuğunu vahşice öldüren Jeffrey Dahmer'in hikayesini konu alıyor.

Mini dizide Evan Peters , “Milwaukee Cannibal” veya “Milwaukee Monster” olarak da bilinen seri katili canlandırıyor.

Sosyal medyada ise iki diziyi buluşturan bir komplo teorisi ortaya atıldı.

Stranger Things hayranları, son sezondaki bir sahnede, arka planında seri katil Jeffrey Dahmer'ı gördüklerini iddia etti.

Bir TikTok kullanıcısı, Stranger Things'in 4. sezonunun ilk bölümünde, Max bir okul otobüsünden inerken bir kesit paylaştı. O sahnede Dahmer'in kullandığı gözlüğe benzeyen gözlük takan, sarı saçlı bir kişi görülüyor. Sahnenin arka planında vücut yapısı ve kıyafeti Dahmer'e benzeyen bir kişi Max'in yanından geçiyor.

Bu görüntüyü bir TikTok kullanıcısı "Aman Tanrım! Jeffrey Dahmer, Stranger Things'de!" yorumuyla paylaştı.

BAĞLANTI PEK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Ancak Independent'ın yorumuna göre Stranger Things hikaye akışına ve evrenine belli başlı gerçek tarihi unsurları dahil etse de, arka plandaki aktörün kasten Dahmer'a benzetilmek istenmiş olması pek mümkün değil.

Çünkü Stranger Things, 1980'lerin ortalarında kurgusal bir kasaba olan Hawkins, Indiana'da; yani Wisconsinli katilin liseyi çoktan terk ettiği bir dönemde geçiyor.