Street Fighter 5, neden Xbox'a gelmeyecek?

Microsoft'tan, Street Fighter 5'in Xbox'lara gelmeyecek olmasına kızan kullanıcılarına özel açıklama

Neden sadece PS4 ve PC?

Bir süre önce, yakın zamanda çıkacak olan Street Fighter V oyununun PC ve Sony'nin PlayStation 4'üne özel olacağı duyuruldu. Bu duyurunun ardından ise birçok Xbox kullanıcısı bu oyunu oynayamayacaklarından dolayı Microsoft'a karşı sinirli bir tutum göstermişlerdi. Xbox'ın başında bulunan Phil Spencer da artık bu konu hakkındaki hislerini açıklama gereği duymuş olacak ki, Twitter'dan duruma açıklık getirmeye çalıştı.

Pek çok kullanıcının tweet'lerine cevap veren Phil Spencer, Microsoft kullanıcılarının durumdan rahatsız olduklarını bildiklerini söyleyerek, aynı zamanda bariz olan bir gerçeği belirtti: "İş anlaşmaları her zaman gerçekleşiyor. Ama bunların hepsini biz yapamayız."

Mümkün olan her "özel ürün" teklifinin peşinde koşmak tabii ki mantıklı bir iş yönetim şekli değil ve Microsoft, kaynaklarını daha fazla dönüş alacaklarını bildikleri yerlere odaklamak zorunda. Bu duruma işaret eden Spencer, gönderdiği bir başka tweet cevabında ise "birinci parti" bir ürüne odaklanmayı tercih ettiklerini belirterek, "Killer Instict"e açık bir göndermede bulundu.

Okuyucu Yorumları