Superman'in ilk kez göründüğü çizgi roman için küçük bir servet ödendi

Çizgi roman dünyasının en önemli ikonlarından biri halini alan Superman'in görüldüğü 1938 tarihli çizgi roman Action Comics #1, küçük bir servet karşılığında satıldı.

Superman'in ilk kez göründüğü çizgi roman için küçük bir servet ödendi

Superman’in ilk kez göründüğü ve ilk gerçek süper kahraman çizgi romanı olarak anılan Action Comics #1, rekor fiyata satıldı. Heritage Auctions tarafından gerçekleştirilen müzayedede sergilenen çizgi roman, tam 6 milyon dolara alıcı buldu.

Heritage Auctions kataloğuna göre "dünyanın en değerli çizgi romanı" aynı zamanda "şimdiye kadar yayınlanmış en önemli, en etkileyici çizgi roman." 1938 yılında yayınlanan ve Jerry Siegel tarafından yazılıp Joe Shuster tarafından çizilen Action Comics #1, felaketten kaçmak için Dünya'ya gönderilen ve büyüdüğünde dünyanın en güçlü savunucusu haline gelen uzaylı bir çocuk olan Superman'in ilk ortaya çıkışını ve kökenini anlatıyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi, hikayesi ve sanatı ne kadar ölümsüz olursa olsun, fiziksel olarak uzun ömürlü olması amaçlanmayan 86 yıllık çizgi romanın mükemmele yakın kopyalarını bulmak zor. Heritage Auctions bu özel kopyanın şimdiye kadar sattığı en "nefes kesici güzellikte" kopya olduğunu söylüyor. Ancak açık artırmayı kimin kazandığına dair bir bilgi yok. Sadece bu kişinin çizgi roman tarihine değer veren ve çok zengin biri olduğu biliniyor.