Supernatural Neden İptal Edildi?

Fantastik kurgu fenomeni Supernatural, gelecek yıl sevenleriyle vedalaşacak. Peki bunun nedeni ne?

Supernatural neden iptal edildi?

Supernatural, televizyon tarihinin en başarılı yapımlarından biri. Hatta pek çok eleştirmen; konu fantastik kurgu-gerilim-drama olduğunda, Supernatural'i zirvede gösteriyor. Yapım diğer fenomenler X-Files ve Smallville'i şimdiden fersah fersah geride bıraktı. Ancak serinin tutkunları için kötü bir haberimiz var.

Supernatural, 15.sezonunda yani 2019-2020 döneminde ekranlara veda edecek. Jared Padalecki, Jensen Ackles, Misha Collins, Jeremy Carver, Sera Gamble, David Nutter, Adam Glass, Mark Pellegrino(Kendisini Lost'taki kült karakter Jacob rolünden tanıyoruz), Kaitie Cassady gibi birbirinden usta oyuncuların yer aldığı yapım, bir yıl içinde nihayete erişecek.

Serinin bitmesindeki en önemli sebep, işlenecek hikaye örgüsünün dibe vurması. Supernatural; evrenin en güçlü varlıkları Tanrı ve onun kız kardeşi Amara(Darkness-Karanlık) hikayesini yayınlandı ve çok eleştirilen bir sonla bağlandı. Baş Melekler Lucifer, Michael, Gabriel, Raphael gibi önemli figürler de; gerek aralarındaki savaşlar, gerekse anlam veremediğimiz bazı nedenlerle ortadan kayboldu. Supernatural yapımcıları, alternatif evren hikayelerini konu almak zorunda kaldı, çünkü en güçlü, karizmatik ve kendini izleten karakterler birer birer sahneden silindiler. Supernatural hala eğlenceli olsa da, hikaye açısından zayıfladı.

Diğer büyük sorun ise yapımın başrollerinde yer alan Jared Padalecki ve Jensen Ackles gibi karakterlerin özel yaşamları oldu... Winchester kardeşleri hemen hemen 15 yıldır canlandıran ikili, sevdikleri kadınlarla evlendiler ve çocuk sahibi oldular. Gilmore Girls, Smallville, Dawson's Creek gibi yapımlarda yer alan başarılı oyuncular, TV sektörüne mola vermeleri gerektiği kanısına vardılar.

Yapımın final sezonu 11 Ekim 2019 tarihinde yayınlamaya başlayacak ve 20 bölüm sürecek.

Okuyucu Yorumları