Surface RT şimdi de "hediyesiyle" geliyor!

Microsoft, bir türlü beklenen satışı yakalayamayan Surface RT'yi satmanın yeni yolunu buldu!

"Hediyesiyle" geliyor!

Microsoft'un 2012 sonlarında büyük umutlarla piyasaya sürdüğü Surface RT, bir türlü istenen başarıyı yakalayamadı. Tableti aşırı pahalı bulunan ve işletim sistemi için geliştirilen uygulamaların azlığından şikayet eden kullanıcılar, yoğun reklam kampanyasına ve firmanın efsanevi kurucusu Bill Gates'in çabalarına rağmen bir türlü arzulanan satış oranlarını yakalayamadı. Microsoft şimdi kendisini çaresiz hissediyor olacak ki tabletle birlikte bir de hediye vermeye başladı.

Şimdiye kadar kullanıcılar bir Surface RT tablet satın aldıklarında eğer bir de kılıf istiyorlarsa ayrıca para ödemeleri gerekiyordu. Çünkü Microsoft, tabletle birlikte ücretsiz kılıf temin etmiyordu: Surface Touch Cover adı verilen ve hem kılıf hem de klavye görevi gören ek bileşen, yaklaşık 120 dolardan satılıyordu. Ancak 31 Mayıs tarihinden itibaren bu durum değişti. Artık bir Surface RT tablet alanlar, bu kılıfa ücretsiz sahip olabilecekler. Bu tarihte başlayacak olan ilk kampanya kısıtlı bir süre devam edecek ve sadece ABD ve Kanada'da geçerli olacak. Kılıflar 30 Haziran tarihinden itibaren belirli Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak.

Ancak bu kampanyadan tüm Surface kullanıcıları yararlanamayacak. Ücretsiz kılıf teklifi sadece ARM işlemcili Surface RT satın alanlara sunulacak. Surface Pro sahiplerinin kılıflarını ücret karşılığı almaya devam etmesi gerekecek.

Okuyucu Yorumları