Sürücüsüz Arabanın Kafası Karıştı; Ortaya Bu İlginç Görüntüler Çıktı...

Google'ın Waymo'suna ait bir sürücüsüz arabanın kafası, yolda bulunan kukalar nedeniyle kafası karıştı. Aracı kurtarmak için görevlilerin gelmesi gerekti ama bu sürede yaşananlar, ortaya ilginç görüntülerin çıkmasına neden oldu.

Otonom aracın kafası karışınca...

Bir bilgisayarı, insan sürücüler için tasarlanmış yolları anlamak ve bu yollarda gezinmek için programlamak oldukça zor. Bir otonom araç başa çıkamayacağı ya da anlayamadığı bir durumla karşılaştığında ortaya ilginç, hatta komik durumlar çıkabiliyor. Bu durum nadir olarak gerçekleşe de, Arizona'da Waymo One ile gezilerinin kliplerini paylaşan bir YouTuber olan Joel Johnson'ın çektiği 35 dakikalık bir video, bu nadir anlardan en eğlencelilerinden birini belgeledi.

Videonun yaklaşık 12. dakikasında, Johnson'ın arabası çok şeritli bir caddede sağa dönmek istiyor. Ne yazık ki en sağ şerit kukalarla kapatılmış durumda. Otomobil durduktan sonra, bundan sonra ne yapacağından emin olamıyor ve durup kalıyor. Hemen telefonla arayan bir Waymo temsilcisi, Johnson'a yol yardımının gelmekte olduğunu söylüyor. Yardım gelmeden önce, araba aniden dönüşü tamamlamak için hareket ediyor ancak şeritler arasında yine duruyor. Ardından birkaç adım geri giderek durumu daha da kötüleştiriyor.

Bu eğlenceli videoyu aşağıdan seyredebilir ve kukalar yüzünden otonom aracın başına gelenleri görebilirsiniz:

Okuyucu Yorumları