Sürücüsüz otomobiller CES 2015'te parlayacak

Akıllı otomobil teknolojileri, CES 2015'in asıl büyük bombası olabilir! İşte bizi bekleyenler...

CES'in yıldızı onlar olacak!

Dünyanın en önemli teknoloji şovlarından CES'te bu yıl akıllı otomobil teknolojileri ön plana çıkacak gibi görünüyor. Google'ın ve Apple'ın akıllı otomobil teknolojilerini görücüye çıkarmalarının yanında otomobil firmaları da otomobillerine entegre ettikleri akıllı teknolojilerle boy gösterecek.

Medyaya tanıtılacak teknolojilerden biri BMW'nin kendi kendine park eden otomobili. Gerçi artık neredeyse her otomobil markası, sürücü direksiyonu kontrol etmeden otomobilleri kendi kendine park ettirebiliyor ancak BMW'nin teknolojisi, akıllı saat veya akıllı telefon üzerindeki bir uygulama yardımıyla, sürücü aracın içinde değilken park ediyor veya parktan çıkabiliyor. CES Fuarındaki bir garajda medyaya tanıtılacak teknolojinin tüketiciyle buluşma zamanı ise 2020 olarak hedefleniyor. Bu yeni teknoloji sayesinde, kullanıcı aracından içinden çıkıp otomobiline kendi kendini park etmesi veya parktan çıkması emrini verebiliyor. Böylece, dar garajlarda kapıların zor açılacağı alanlara bile kolayca park etmek mümkün oluyor.

Fuar sırasında Volvo'nun yeni bisikletçi kaskını da tanımak mümkün olacak. Akıllı kask, çevresindeki araçları tanıyarak bisikletçileri, olası çarpışma risklerine karşı uyarıyor. Volvo'nun üretildiği İsveç'te bisiklet kullanımı çok yaygın olduğu için Volvo sürücülere araçların hangi bölgesinde bisikletçiler bulunduğuna dair sürekli bilgi veriyor. Bu yeni kask sayesinde bisikletçileri de otomobillere karşı uyarmış olacak.

Hyundai ise Apple'ın CarPlay'i veya Android Auto ile otomobillerinin cep telefonları ile nasıl daha entegre haline geldiğini gösterecek. Bu teknolojiler sayesinde, telefonu bir USB kablo ile otomobile bağladıktan sonra telefonun tüm özelliklerini aracın dokunmatik panelinden kontrol etmek mümkün olacak. Sürücü isterse müzik arşivine ulaşıp müzik çalacak, isterse telefon görüşmesi yapabilecek, dilerse SMS gönderecek veya WhatsApp mesajlarını okuyabilecek.

Ayrıca, Mercedes'in LG ile yeni başladığı işbirliği de fuarda yerini bulacak ve LG'nin kameralarla desteklenen akıllı sürüş teknolojileri fuarda görücü karşısına çıkacak.

Okuyucu Yorumları